Meny

Spesialenheten etterforsker politiet i Finnmark

SAMLET I SORGEN: Ungdommer fra Hammerfest var samlet til minnestund foran Rådhuset i byen i forbindelse med at tre lokale ungdommer ble funnet døde etter en scootertur i mars i år. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mars døde tre ungdommer under en skutertur i Finnmark. Vestfinnmark politidistrikt ble anmeldt etter redningsaksjonen, og nå skal politiet etterforskes av Spesialenheten for politisaker.

Ni personer i alderen 17 til 22 år var med i følget som kjørte seg bort med skuter på vidda i Porsanger i mars. Svært dårlig vær i området gjorde leteaksjonen vanskelig, og tre av ungdommene omkom.

I vår ble Vestfinnmark politidistrikt anmeldt av pårørende av ofrene, og Spesialenheten har besluttet å etterforske saken, ifølge politiet.

Les også: Omkom på skutertur

De etterlatte mener blant annet at politiet har gitt feil opplysninger om antall nødtelefoner som kom inn fra fjellet, melder NRK.

Etterforskningsleder Thomas Nordberg sier at Spesialenheten vil se på saken.

– Vi har besluttet etterforskning på bakgrunn av anmeldelsen og opplysningene vi så langt har hentet inn. Det er en del spørsmål i saken som vi ønsker svar på, Nordberg.

Les også: Ni ungdommer savnet i uvær

«Vi ser på det som nyttig og riktig for alle parter at saken gis en grundig behandling, og tar Spesialenhetens beslutning om etterforskning til etterretning», skriver Vestfinnmark politidistrikt på sine nettsider.

Les flere nyheter

Populært