Meny

Fire ukers varetekt for Furuset-drapet

FUNNET I KJELLERLEILIGHETEN: 21 år gamle Thien Hoang ble funnet drept i kjellerleiligheten i familiens hus på Furuset torsdag 29. september. Foto: Magnar Kirknes/VG

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 20 år gamle mannen som er siktet for drapet på Thien Hoang på Furuset i Oslo, ble torsdag varetektsfengselet for fire uker med brev- og besøksforbud.

I to av ukene vil han sitte i fullstendig isolasjon. 20-åringen stilte selv i retten og fastholdt at han stiller seg uforstående til siktelsen. Både han og hans forsvarer, Pål Morten Andreassen, ba om at han ble løslatt.

Fengslingen var i tråd med påstanden til aktor, politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen.

– Han nekter straffskyld. Dette gikk for lukkede dører, bortsett fra opplesningen av kjennelsen, sier Andreassen til NTB.

Les også: 20-åring siktet for Furuset-drapet

Det gjenstår en rekke avhør, herunder nye avhør av siktede. Siktede er så langt i liten grad gjort kjent med bevisene i saken. Han skal avhøres på nytt i løpet av kort tid, skriver tingrettsdommer Ingmar Nestor Nilsen i sin kjennelse.

Trenger dokumenter

Etter at fengslingsmøtet for 20-åringen var avsluttet, ble 18-åringen, som er siktet for falsk forklaring i saken, fremstilt. Også her tok retten aktors begjæring til følge, to ukers varetekt med brev- og besøksforbud og fullstendig isolasjon.

– Han var tydelig preget av å ha sittet fire døgn i arresten og sakens alvor, men forklarte seg ryddig og greit. I likhet med drapssiktede, nekter også han straffskyld, sier hans forsvarer, advokat Tore Øydne, til NTB.

Øydne vil nå forsøke å få tilgang til flere dokumenter i saken.

– Jeg har fått veldig begrenset innsyn og vil henvende meg til politiet for å få oversendt en større mengde dokumenter for å få oversikt i saken, særlig i forhold til drapet, sier han.

Kjent fra før

De to ble pågrepet i Oslo mandag og er kjent av politiet fra tidligere.

21 år gamle Thien Hoang ble funnet drept i kjellerleiligheten i familiens hus på Furuset torsdag 29. september. Han var innpakket i et laken og skjult under flere madrasser. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten kan han ha ligget i kjelleren i opptil ett døgn før han ble funnet. Han ble drept med kniv.

I likhet med en 18-åring som er siktet for falsk forklaring i saken, nekter han straffskyld.

Les flere nyheter

Populært