Meny

Markussen ny Dagbladet-redaktør

NY SJEF: John Arne Markussen (58) er ansatt som Dagbladets nye sjefsredaktør. Foto: Foto: Lars Eivind Bones

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Arne Markussen er ansatt som sjefredaktør i Dagbladet etter Lars Helle. Det ble kunngjort på et allmøte i avisen torsdag ettermiddag.

– Dette er først og fremst et uttrykk for kontinuitet, sier John Arne Markussen til Dagbladet.no.

Konserndirektør Tore Stangebye presenterte Dagbladets nye sjefredaktør på et allmøte i Dagbladet torsdag klokka 14.

John Arne Markussen har lang erfaring i avisa. Han hadde sin første sommerjobb i 1977 og har siden vært korrespondent og nyhetsredaktør. De siste årene har han jobbet som konsernredaktør.

Markussen tar over for Lars Helle. Han varsler ingen store endringer, men vil videreføre det han oppsummerer som en god utvikling, skriver Dagbladet.no.

– Vi har en godt begrunnet strategi, som baserer seg på en erkjennelse av at Dagbladet hører hjemme i løssalgskategorien. Det har vi tydeliggjort de siste par årene. Slagene står hver dag i avisstativene og i oppslutningen på nett.

Dagbladets papiropplag har økt under Helles ledelse, og ifølge Markussen vil papir ha en svært viktig plass i mange år framover.

– Vi har på ingen måte gitt opp papir her i huset. Samtidig må vi være realistiske. Vi må utvikle ny forretning på de digitale plattformene, og jeg er av dem som mener man skal ta betalt, sier Markussen.

Les også: Lars Helle blir Aftenbladets nye redaktør


Les flere nyheter her

Populært