Meny

Mildt, grått og ganske vått helgevær

Enkelte steder i landet vil få tørt gråvær i helgen, mens vestlendingene atter en gang må finne frem paraplyene sine. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal blåse og regne, og det blir litt kaldere over hele landet denne helgen. Men til høst og november å være, blir det slett ikke så ille.

På Sørlandet og østafjells blir det rett og slett ganske grått lørdag og søndag.

– Det blir litt småregn og yr begge dagene. Det kan bli noe vind, men vi snakker om bris, ikke sterk vind, og temperaturen vil fortsatt være mild, selv om den kan synke noe, sier vakthavende statsmeteorolog Per Egil Haga til NTB.

Været der du er

Første helg i november blir dermed ikke noen klassisk vinteropplevelse med skitur og akebrett.

– Skal man ha snø, må man nok godt opp i høyden, der temperaturene kan komme til å ligge rundt frysepunktet, sier Haga.

Dra til Møre

Vestlandet og Trøndelag får mildest temperaturer, men generelt mer nedbør enn resten av landet.

– Vi ser at det er noen nedbørsområder som skal passere over her, og særlig sør for Stadt vil det bli en del nedbør og skyer. Der er det et lite håp om at skyene kan bryte litt opp søndag, men ellers blir det nokså grått, sier Haga.

Hvis han skulle velge seg ut et sted for helgen, ville han reist til en fjord i Møre og Romsdal.

– Der blir det fine temperaturer og muligheter for sol. Nord for Stadt og i Trøndelag blir det maksimumstemperaturer på godt over ti grader lørdag, kanskje litt kaldere søndag. Selv om det blir noe nedbør også her, mest søndag, ser det ellers ganske brukbart ut på Nordvestlandet og i Trøndelag, sier Haga.

Mildt i nord

Nordover vil vind fra sør bidra til å holde temperaturene milde, helt opp mot ti grader i Nordland og noe lavere lenger nord. Vindstyrken kan tidvis komme opp mot kuling utsatte steder.

– Nordland vil få oppholdsvær første del av lørdagen, men så dreier vinden noe og det blir en kortvarig nedbørsperiode fra midten av dagen. Søndag vil også vind fra sørvest bringe med seg perioder med regn.

I Troms og Finnmark blir været ganske likt:

– Lørdagen begynner ikke så verst, men så får de den samme vinddreiningen om ettermiddagen eller kvelden, og da kommer det noen nedbørsbyger. Søndag får de sønnavind og perioder med regn, sier Haga.

Les flere nyheter her

Populært