Meny

Statsbygg anbefaler terrorrettssak i Oslo tinghus

Et folkehav av media og mennesker utenfor Oslo tingrett da Anders Behring Breivik fremstiltes for varetektsfengsling for første gang. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsbygg anbefaler Oslo tingrett å gjennomføre terrorrettssaken i tinghuset.

Statsbygg har sjekket andre alternative lokaler, men fordi det er så kort tid til rettssaken konkluderer forvaltningsbedriften med at Oslo tinghus er best.

– Vi vil anta at den løsning som er sikrest i forhold til stram tidsfrist, og i forhold til sikkerhet, kommunikasjon og tilpasning av bygningen, vil være å utføre de nødvendige endringer i Oslo tinghus for gjennomføring av hovedforhandlingen, skriver konstituert regiondirektør Beate Bomann-Larsen i Statsbygg i sin anbefaling til tingretten.

De samme anbefalingene har også politiet gitt med tanke på sikkerheten rundt rettssaken, opplyser sorenskriver Geir Engebretsen.

Under et møte med representanter for norsk og utenlandsk presse torsdag, redegjorde sorenskriveren for forslaget fra Statsbygg.

– Vi kjenner ennå ikke til om det er praktisk mulig å få til en ombygging innenfor den tidsrammen vi har til rådighet. Det er et svært byggeprosjekt, sier Engebretsen.Det er utarbeidet to forslag for å bygge om deler av tinghuset, det ene hvor det er plass til om lag 180 tilhørere, et annet med omtrent 20 flere plasser

Les også: Vil ha Breivik på videolink fra fengselet

Les flere nyheter

Populært