Meny

Trekker terroranklage mot svenske journalister

Terroranklagen mot de to svenske journalistene Johan Persson og Martin Schibbye er frafalt, men de to risikerer fortsatt lang fengselsstraff i Etiopia. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En etiopisk domstol har frafalt terrortiltalen mot to svenske journalister, men fastholder at de har bistått den forbudte opprørsgruppen ONLF.

Frilansjournalisten Martin Schibbye og fotografen Johan Persson ble pågrepet i Etiopia 1. juli i år og risikerer lang fengselsstraff i landet.

De to svenskene hadde tatt seg ulovlig over grensa fra Somalia, sammen med soldater fra Ogadens nasjonale frigjøringsfront (ONLF), som kjemper for selvstyre og er stemplet som terrorister av myndighetene i Addis Abeba.

Geriljasoldatene havnet i kamp med etiopiske regjeringsstyrker. 15 av dem ble drept og seks ble såret i trefningen. De to svenske journalistene fikk også lettere skuddskader.

Saken mot de to svenskene pågår nå i Etiopias hovedstad Addis Ababa, der påtalemyndigheten torsdag frafalt tiltalepunktet om terrorisme.

– Selv om anklageren har presentert vitner og beviser som støtter opp om anklagen, finner ikke retten at dette er nok til å bevise at journalistene var involvert i å gjennomføre et terrorangrep, lyder kjennelsen fra dommer Shemsu Sirgaga.

Shemsu opprettholder derimot tiltalepunktene om at de to svenskene har bistått ONLF og tatt seg ulovlig inn i landet.

Les flere nyheter

Populært