Meny

Skjebnestund for Michael Jacksons lege

Conrad Murray, Michael Jacksons lege, i retten i Los Angeles, hvor han står tiltalt for uaktsomt drap på popstjernen. Torsdag trekker juryen seg tilbake for å avgjøre skyldspørsmålet etter å ha hørt aktoratet og forsvarernes sluttprosedyrer. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både aktor og forsvarer i saken mot Michael Jacksons lege Conrad Murray legger torsdag frem sine sluttprosedyrer. Så er det opp til juryen å avgjøre om Murray er skyldig eller ikke i popkongens død.
Fakta om Michael Jacksons død

* Den amerikanske popstjernen Michael Jackson døde 25. juni 2009. Han ble 50 år gammel

* I ettertid er det blitt kjent at Jackson var storforbruker av legemidler

* 28. august 2009 erklærte det rettsmedisinske instituttet i Los Angeles at dødsfallet skyldtes akutt forgiftning, først og fremst av anestesimiddelet propofol og det beroligende middelet lorazepam. Rettsmedisinerne fant også spor av en rekke andre legemidler

* Jacksons lege Conrad Murray er tiltalt for uaktsomt drap på Jackson

Dermed nærmer en snart seks uker lang og svært medieomtalt rettssak seg slutten. På tiltalebenken sitter Murray tiltalt for uaktsomt drap på Jackson, som døde i juni 2009. Murray har på sin sine hele tiden hevdet sin uskyld.

Dommer Michael Pastor avsluttet rettsforhandlingene tirsdag, etter at Murray selv nektet å forklare seg for retten.

– Mine damer og herrer, dere har nå sett og hørt alle vitneforklaringer og beviser i denne saken, sa Pastor til juryen, som består av sju menn og fem kvinner.

Les også: Michael Jacksons livvakt i vitneboksen

Fengsel

Juryen trekker seg tilbake for å vurdere skyldspørsmålet etter å ha hørt sluttprosedyrene torsdag. Hvor lang tid de bruker på å komme fram til en kjennelse er det ingen som vet. Kjennelsen kan komme allerede torsdag kveld, eller det kan ta flere dager.

Dersom Murray blir kjent skyldig, risikerer han opp til fire års fengsel.

Påtalemyndigheten hevder at Murray forårsaket dødsfallet ved uaktsomt å ha gitt Jackson en for stor dose av narkosemiddelet propofol og flere andre legemidler intravenøst for å hjelpe ham å falle i søvn.

Les også: Jacksons lege tilkalte ikke ambulanse

– Var avhengig

Murray har innrømmet å ha gitt Jackson en dose på 25 milligram propofol tidligere på kvelden. Men prøver som ble tatt av Jackson på sykehuset viser at han hadde høyere verdier av propofol i blodet.

Murray hevder at Jackson selv inntok mer propofol senere på kvelden, da Murray ikke var til stede i soverommet, og at det var det han døde av.

Murrays forsvarere har forsøkt å bevise at Michael Jackson var sterkt avhengig av diverse legemidler, og at han en eller annen gang uansett ville kommet til å ta en overdose ved et uhell, med eller uten hjelp fra Murray.

Les også:

Hør opptaket av dopet Jackson

Skarpe anklager mot Jacksons lege

Siste akt i Jackson- dramaet nærmer seg

Michael Jacksons lege stilles for retten

Les flere nyheter her

Populært