Meny

Rødehavet:

Én bekreftet omkommet i fergebrann

Fergene skal ha akkurat lagt ut fra land fra Aqaba i Jordan. Kart: Google. Bilde av Pella. Foto: AB Maritime.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst én person har mistet livet i fergebrannen i Rødehavet. Fergen hadde 1.230 egyptiske gjestearbeidere om bord da det begynte å brenne.

En passasjer er bekreftet omkommet etter brannen, etter å ha hoppet i sjøen.

– Brannen kostet en egypter livet, etter at han hoppet i sjøen fra den brennende fergen, opplyser en talsmann for det jordanske sivilforsvaret, Farid Shareh.

– Det er røyk her, jeg vet ikke hvor det brenner, forteller passasjeren Atiyyah Mosaeed Ahmed fortvilet på telefon til TV-kanalen til ONTV, ifølge VG Nett.

En stor redningsaksjon har pågått gjennom hele morgenen og formiddagen, og egyptiske marinefartøy, fly, slepebåter og en annen ferge befinner seg i området for å bistå i sluknings- og evakueringsarbeidet.

Ifølge det statlige fjernsynet i Egypt ble over 800 av passasjerene raskt fraktet i land i Nuweib. Det ble tidligere meldt at redningsmannskapene hadde reddet alle de 1.230 passasjerene som befant seg om bord da brannen brøt ut i 08.30-tiden torsdag morgen.Det har senere blitt bekreftet at minst én av passasjerene har mistet livet i brannen.

I 10-tiden var brannen fortsatt ikke slukket, men ifølge den egyptiske transportministeren Zein al-Abedine hadde brannmannskapene på dette tidspunktet fått kontroll på to tredjedeler av brannen.

Fortvilte passasjerer ringte sine nærmeste på land da de befant seg i infernoet som utspant seg på fergen.

– Det er ingen her. Gud hjelpe oss så vi ikke brenner!, sa en av passasjerene på telefon til nyhetsankeret på ONTV da vedkommende fremdeles befant seg om bord i det brennende fartøyet.

Alle passasjerene om bord var egyptiske gjestearbeidere på vei hjem fra jobb i Egypts naboland.

Det begynte å brenne i fergen like etter at den hadde la fra kai i den jordanske havnebyen Aqaba klokken 08.30 torsdag morgen, opplyser egyptiske sjøfartskilder til nyhetsbyrået AFP.

Fergen, som skulle til den egyptiske havnebyen Nuweiba, befant seg 15 nautiske mil fra havnen i Aqaba da det begynte å brenne, melder en kilde til AFP.

Passasjerene om bord ble beordret til å iføre seg redningsvester og ta seg til livbåtene. 

Fergen, som heter «Pella», seiler under egyptisk flagg, er eid av rederiet Arab Bride Maritime Company (AB Maritime), et såkalt joint venture-selskap dannet på 1980-tallet av regjeringene i Egypt, Jordan og Irak.


Les flere nyheter her

Populært