Meny

Norge flytter Nairobi-ambassade etter trusler

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge flytter ambassaden i Kenyas hovedstad Nairobi etter terrortrusler.

I forrige måned ble det rettet trusler mot bygningen der den norske ambassaden deler lokaler med flere internasjonale organisasjoner, skriver VG Nett.

Truslene resulterte i man fra norsk side valgte å flytte ambassaden til midlertidige lokaler. Det letes nå etter et nytt og egnet sted for ambassaden, der det jobber rundt 20 personer.

– Vi har foretatt en helhetlig sikkerhetsvurdering etter at det har komme trusler mot det internasjonale nærværet i Kenya, opplyser underdirektør Frode Andersen i Utenriksdepartementet til VG Nett.

Overfor NTB avviser han at de var snakk om evakuering.

– Det er ikke korrekt at vi har evakuert ambassaden i Nairobi. Vi har flyttet til nye lokaler på grunn av sikkerhetshensyn, sier han til NTB.

Kenyanske regjeringsstyrker rykket nylig inn i nabolandet Somalia for å jakte på al-Shabaab.

Den islamistiske opprørsbevegelsen har svart med å erklære krig mot Kenya og mistenkes for å stå bak flere angrep og aksjoner over grensa de siste ukene.

Professor Kjetil Tronvoll ved International Law and Policy Institute mener de norske diplomatene i Nairobi bør ligge lavt.– Vi var kanskje enda mer utsatt tidligere, men Norge har hatt en høy profil og blir helt klart assosiert med al-Shabaabs fiender, sier han.

Les mer: Falsk trussel mot norsk ambassade?

Nekter å underlegge seg truslene

Bombetrussel mot Norges ambassade i Kenya

Les flere nyheter her

Populært