Meny

Bolivia-tiltalt (21) frikjent i retten

Advokatene Magne Brun (f.h.), Thor Backe-Wiig og Vibeke Knapstad forsvarer tre av de siktede i den såkalte Bolivia-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som ble pågrepet med kokain i Bolivia sammen med Madelaine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen ble i dag frifunnet.

– Familien er utrolig glad og lettet over resultatet. Det har vært en stor belastning å være gjennom dette og hele tiden vist med seg selv at hun ikke har gjort noe galt. Hun og familien er utrolig lette over å være frikjent i en norsk domsstol, sier advokat Carl Bore til Dagbladet

Han legger til at hun nå er klar for å legge saken bak seg og ønsker å komme videre med liet og studiene sine.

– Det har fortonet seg som et mareritt for henne og dette ser ut til å være et endelig punktum i denne saken.

Den 21 år gamle kvinnen fra Lillesand ble altså onsdag frikjent i Oslo tingrett etter en kokain-tiltale, der hun sto på tiltalebenken sammen med fire andre personer.

Statsadvokat Petter Mandt og politiadvokat Joakim Staff hadde i utgangspunktet bedt om seks og et halvt års fengsel, derav to år betinget, for kvinnen, som rømte fra Bolivia etter at hun ble tatt med kokain i kofferten sammen med to av sine medtiltalte, Stina Brendemo Hagen og Madelaine Rodriguez.

Advokat Bore frykter ikke at aktoratet vil anke avgjørelsen i tingretten.

– Nå har Oslo tingrett gjort en grundig vurdering og vi går ut fra at det ikke er noe poeng å anke, sier han til Dagbladet.

Tingretten har samtidig dømt en 26 år gammel mann fra Oslo til en fengselsstraff på seks år og fem måneder. Aktor i saken har utpekt vedkommende som hovedmann i saken, og mener også at det er han som skal ha vært mottager av stoffet.

I tillegg er en 23-åring dømt til fengsel i fem år og seks måneder, hvorav to gjøres betinget med en prøvetid på to år. Mannen, som angivelig er skuespiller av yrke, er også nylig domfelt i en annen narkotikasak. Denne dommen er særskilt og kommer i tillegg til dommen som ble avsagt i dag.

Les også:

Kokaintiltalt 21-åring sier hun trodde hun skulle til Spania

Leiesoldater skal ha hjulpet Stina å flykte

Arrestordre utstedt på norsk kokaindømt

- Kokaindømt rømte fra Bolivia

Les flere nyheter her

Populært