Meny

- Flertallet selger sex frivillig

- BEDRE ENN EN «VANLIG JOBB»: En ny undersøkelse avslører at mange prostituerte foretrekker å jobbe i sexindustrien fremfor å ta en «vanlig jobb». Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flertallet av fremmedarbeidere som selger sex i London, er ikke tvunget til å arbeide i den omstridte industrien, fremkommer det i en ny rapport.

Det er The International Union of Sex Workers (IUSW) som står bak den ferske undersøkelsen, som bygger på intervjuer med 100 immigranter som jobber i sexindustrien i millionbyen, melder BBC. Intervjuobjektene er både kvinner, menn og transseksuelle personer som jobber i bransjen.

Nesten alle hadde innvandrerbakgrunn

Så sent som i fjor registrerte en spesialenhet ved London-politiet at minst 2.600 kvinnelige prostituerte i England og Wales var tilknyttet menneskehandel. I London var det på samme tidspunkt registrert at så mange som 96 prosent av de prostituerte har innvandrerbakgrunn.

Doktor Nick Mai, som har ledet arbeidet med undersøkelsen, sier til BBC at de gjennom nye intervjuer har kartlagt at 13 prosent av kvinnene som har deltatt i undersøkelsen, føler seg utnyttet, mens «bare» seks prosent har svart at de har blitt tvunget til å selge sex der de selv ikke har hatt kontroll eller innvirkning på omgivelsene.

Foretrekkes fremfor «vanlig jobb»

Undersøkelsen avslører samtidig at mange prostituerte faktisk foretrekker å jobbe i denne bransjen fremfor å ta en «vanlig jobb» på grunn av dårligere lønn.

Mange fremmedarbeidere som jobber i industrien, svarer at de sender penger tilbake til hjemlandet der familien deres får betydelig bedre kår på grunn av at de opererer innenfor denne virksomheten.

Politiet i London har de siste årene økt innsatsen for å bekjempe organisert kriminalitet i byen, men undergraver ifølge Mai det faktum at personer som utnyttes, ikke gis noen form for garanti for å kunne bli i Storbritannia.

– Vi kan kun lykkes i arbeidet mot menneskehandel i sexindustrien når vi gjennomfører vårt arbeid basert på bevis og forholdene i virkeligheten, sier Catherine Stephens fra IUSW til BBC.

– Baserer sitt arbeid på feilinformasjon

– Det eksisterer for tiden en generell frykt blant Londons sexarbeidere fordi politiet har skjerpet sin aktivitet på området, som har vært drevet av «hype» og feilinformasjon fremmet av frivillige organisasjoner med en økonomisk interesse i anti-menneskehandelindustrien, som er en ideologisk motsetning til de som driver innen den kommersielle sexindustrien, forteller hun videre.

– Vi har i en periode gitt uttrykk for vår bekymring for underrapportering av vold og andre forbrytelser begått mot sexarbeidere i London, sier Rosie Campbell, som representerer det største nettverket av sexarbeidere i Storbritannia, UK Network of Sex Work Projects.

Vil forhindre forbrytelser

– Våre spesialenheter samarbeider tett med veldedige organisasjoner som er involvert i dette følsomme området for å redde folk fra å bli utnyttet av forkastelige kriminelle og for å hindre at disse forbrytelsene pågår i vårt samfunn, sier en representant for sedelighetsavsnittet ved London-politiet.

– Vi ønsker å oppfordre alle ofre og alle som mistenker at mennesker blir tvunget til å jobbe innenfor dette feltet om å kontakte oss i full fortrolighet på vår dedikerte gratistelefon, sier han.

Les flere nyheter her

Populært