Meny

Bensinbombe mot redaksjonslokaler i Paris

Redaksjonslokalene til det franske satiremagasinet Charlie Hebdo ble brannbombet natt til onsdag, etter at det kom på gata med en karikaturtegning av profeten Muhammed på førstesiden. Tegneren Luz viser her fram førstesiden som ble for mye for enkelte. Foto: REUTERS/SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redaksjonslokalene til det franske satiremagasinet Charlie Hebdo ble brannbombet natt til onsdag, etter å ha kommet på gata med en karikaturtegning av profeten Muhammed på førstesiden.

Charlie Hebdo er i disse dager ute med et temanummer om den arabiske våren og har i den anledning omdøpt seg selv til Sharia.

Profeten Muhammed er oppgitt som gjesteredaktør, og førstesiden preges av en karikaturtegning av ham, ledsaget av teksten «100 piskeslag om du ikke dør av latter».

Brannbombe

Ifølge øyenvitner kastet ukjente gjerningsmenn en brannbombe inn gjennom et vindu i redaksjonen i 2-tiden natt til onsdag. Ingen kom til skade, men de materielle ødeleggelsene ble store.

– Alt ble ødelagt, forteller øyenvitnet Patrick Pelloux.

Magasinets utgiver, som bare er kjent under tilnavnet Charb, er overbevist om at ytterliggående islamister står bak nattens angrep.

– Vi har mottatt flere protester, trusler og fornærmelser på Twitter og Facebook, og disse har vi videresendt til politiet, forteller han.

– Det er første gang vi blir angrepet fysisk, men vi akter ikke å la dette gå inn på oss, lover utgiveren.

Les også: Hevder Lars Vilks var drapsmål

Hacket

Samtidig med nattens brann ble også nettsidene til Charlie Hebdo hacket i morgentimene onsdag, og erstattet av et bilde av al-Haram-moskeen i Mekka, sammen med teksten «Allah er den eneste Gud».

Den franske regjeringen tar sterk avstand fra angrepet mot satiremagasinet.

– Pressefriheten er en hellig frihet i vårt land, og alt må gjøres for å hegne om den, sier innenriksminister Claude Guenant.

– Ingenting kan rettferdiggjøre en slik voldshandling, sier statsminister François Fillon.

Les også: - Nekter for at han ønsket å drepe Westergaard

Saksøkt

Temanummeret om den siste tids hendelser i den arabiske verden er ifølge utgiveren en feiring av at islamistpartiet Ennahda seiret under valget i Tunisia, samt at Libyas nye makthavere nylig forsikret om at landet i framtida skal styres etter islamsk sharialovgivning.

To muslimske organisasjoner saksøkte i 2007 Charlie Hebdo for å ha gjengitt de omstridte danske karikaturene av profeten Muhammed, men saken kom aldri for retten.

Les flere nyheter

Populært