Meny

Bislett-drapet: Politiet har bedt om varetektsmøte

En person ble drept og en skadet på en Halloween-fest i Oslo. Den tiltalte er ikke avhørt, men politiet vil framstille ham for fengsling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen som er siktet for drap på en 22-åring på Bislett i helgen, er fortsatt for skadd til å bli framstilt for varetekt, men politiet har bedt om fengslingsmøte i Oslo tingrett onsdag.

Ifølge legene er han ikke i stand til å kommunisere verken med sin forsvarer, advokat Harald Stabell, eller med politiet.

– Han er da heller ikke i stand til å møte i retten, sier Stabell til NTB onsdag.

Dermed står politiet overfor et problem. 21-åringen må ifølge loven fremstilles for varetekt onsdag, siden det nå har gått mer enn 72 timer siden han ble pågrepet.

Siden 21-åringen ikke kan møte i retten og ikke har kommunisert med sin forsvarer, kan saken heller ikke gå som kontorforretning - altså uten at den siktede er til stede. Dette krever at Stabell har fått en godkjennelse av sin klient.

Den siktede 21-åringen blir løslatt dersom ikke politiet får fremstilt han for varetekt onsdag.

Men politiet har bedt om fengslingsmøte onsdag klokken 15. Det betyr at det blir det opp til retten å avgjøre om det kan avholdes en form for fengslingsmøte onsdag eller ikke.

– Siden det ikke er mulig å fremstille eller avhøre ham, blir det spennende hvordan retten vil se på det, sier forsvareren.

Les også: - Fant en person død

Se video: Skrev «Gud» med blod

Inntil videre har politiet vakthold utenfor rommet på Oslo universitetssykehus der 21-åringen ligger.

Stabell vil argumentere for at begjæringen blir avvist, men innrømmer at det er vanskelig i og med at han ikke har noe mandat fra sin klient.

– Men jeg må ivareta hans interesser, sier Stabell.

Les flere nyheter her

Populært