Meny

Væpnede politi-aksjoner mot Hell's Angels

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreløpig har politiet gått til aksjon i Oslo og Tromsø, mens aksjoner mot klubbens lokaler andre steder i landet også er planlagt. Åtte personer er pågrepet, blant dem organisasjonens øverste leder i Norge.

Aksjonen dreier seg om etterforskning mot et narkotikanettverk med sterke tilknytninger til sentrale HA-medlemmer.

Se video fra aksjonen her

«En person har siden midten av juli vært varetektsfengslet i saken i forbindelse med beslag av et meget betydelig kvantum narkotika i Lødingen i Nordland. Også andre har vært fengslet i saken,» skriver Troms politidistrikt i en pressemelding.

Der opplyses det samtidig om at en person er varetektsfengslet i saken, som betegnes som svært alvorlig ettersom det politiet betegner som et «meget betydelig» narkotikabeslag ble gjort i Lødingen i Nordland.

Så langt har det vært aksjonert mot motorsykkelklubbens lokaler i Tromsdalen og i Oslo, der hovedstadspolitiet bistår Troms politidistrikt med en ransaking.

– Vi bistår Troms politidistrikt med pågripelse og ransaking, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Konstituert politimester i Tromsø, Einar Sparebo Lysnes, sier til Dagbladet at det er planlagte aksjoner mot Hell's Angels klubblokaler flere steder i landet i dag:

– Det pågår planlagte aksjoner i Tromsø og i Oslo, og flere andre steder i Norge nå, sier Sparebo Lysnes, som ikke ønsker å kommentere videre før politiet går ut med en pressemelding om aksjonene.

Operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt sier til Dagbladet at en person er pågrepet.

– Vi har store styrker på stedet, og så langt er en pågrepet. Jeg kan ikke gi videre kommentarer, sier Krokan.

Politiet meldte tidligere på Twitter at store bevæpnede styrker var på plass i Hell's Angels lokaler på Alnabru i Oslo.

Etterforskningen ledes av Troms politidistrikt som samarbeider med Midtre Hålogalandpolitidistrikt og Kripos.

Les flere nyheter her

Populært