Meny

Fire eldre menn skal ha planlagt giftangrep i USA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikansk politi har pågrepet fire aldrende menn som mistenkes for å ha planlagt terroraksjoner i USA.

De fire mennene, som alle er amerikanske statsborgere, tilhører ifølge politiet en militsgruppe og var i ferd med å framstille det dødelige, biologiske giftstoffet ricin da de ble pågrepet.

Planen skal ha vært å slå til mot utvalgte personer og rettsbygninger, men flere detaljer om de angivelige terrormålene er ikke kjent.

– De anklagede, som hevdes å være del av en militsgruppe, er tiltalt for å planlegge angrep på medborgere og regjering, opplyser en talskvinne for påtalemyndigheten i Georgia.

– For å nå sitt mål kjøpte to av de anklagede angivelig sprengstoff og en lyddemper, mens de to andre tok skritt for å produsere en dødelig, biologisk gift, sier Sally Quillian.

Saken viser at USA må være like mye på vakt mot trusler fra innenlandske ekstremister som fra internasjonale terrorister, mener hun.

De fire mennene er i alderen 65 til 73 år og ble pågrepet etter at Det føderale amerikanske politiet (FBI) hadde avlyttet møter der de skal ha diskutert alt fra likvidasjoner til giftangrep for å undergrave myndighetene i Washington.

Giftstoffet ricin, som er et hvitt pulver, er svært farlig og tar liv om det inhaleres eller kommer i blodet.

Les flere nyheter her

Populært