Meny

TV2 har sikret seg EM-finalen i fotball

TV2 har sikret seg en rekke godbiter fra neste års fotball-EM. Det betyr at Sveriges Zlatan Ibrahimovic er blant stjernene som kan dukke opp på kanalen. Foto: Scanpix/Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV2 har kjøpt rettighetene til to kvartfinaler, én semifinale og finalen under neste års fotball-EM i Polen og Ukraina. Ifølge Dagens Næringsliv betaler TV2 rundt 20 millioner kroner.

Kanalen har totalt kjøpt 11 kamper fra Canal+. TV2 skal sende kampene gratis på hovedkanalen, blant annet finalen i Kiev 1. juli.

– Dette betyr at vi får full pakke på vår EM-dekning. Det blir oppmerksomhet om et EM uansett om Norge er med eller ikke, og vi vil satse hardt på dette, sier Taalesen til DN.

Forrige uke kunne samme mann smile bredt etter at han hadde sikret TV2 de to siste fjernsynskampene fra den norske eliteserien.

– Fotball-EM er jo en ekstremt dyr rettighet å kjøpe, så i utgangspunktet er dette en budsjettsak. Men det er veldig vanlig å finne en partner å dele rettigheter med, og det er veldig hyggelig at det er blitt TV2, med sin redaksjonelle kraft på fotballfeltet, sier Steinar Brændeland, direktør i Canal+ Norge.

Canal+ skal sende flere av sine kamper på nye Canal9, som trolig starter sine sendinger 25. november.

Les flere sportsnyheter her


Les flere nyheter her

Populært