Meny

Tusenvis får feil medisin på apoteket

Mange får utlevert feil medisin på apoteket. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år får opp mot 10.000 personer feil medisin på norske apotek. I en kontroll avslørte Legemiddelverket lovbrudd ved samtlige kontrollerte apotek.

Ifølge Legemiddelverket blir det gjort feil ved utlevering av legemidler i norske apotek i rundt 0,3 promille av tilfellene. Med rundt 30 millioner årlige reseptekspederinger betyr det at mellom 6.000 og 9.000 nordmenn får feil medisin eller feil dose på apoteket, skriver VG.

– Det er klart betenkelig, særlig på bakgrunn av den høye risikoen der små feil kan få katastrofale følger for pasientene som rammes, sier pasientombudet i Akershus, Knut Fredrik Thorne.

Ved en kontroll Legemiddelverket gjennomførte blant 50 apotek ble det avdekket lovbrudd ved samtlige. Lagring av medisiner ved gal temperatur, manglende kontroll med narkotiske preparater, sviktende kontroll av legemidlenes holdbarhet og manglende rapportering av reseptforfalskninger var noen av de vanligste feilene.

Les flere nyheter her

Populært