Meny

Drapssiktet for skadd til å bli avhørt

«GUD»: På veggen i trappeoppgangen på Bislett sto det skrevet «Gud» med skrift i blod etter drapet i helgen. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden var tirsdag fortsatt kritisk for både den siktede og den skadde mannen etter drapet på Bislett i helgen.

– Den siktede er fortsatt på sykehus og kan ikke avhøres, og tilstanden er fortsatt kritisk for den skadde. Vi regner ikke med at han kan snakke med noen før tidligst i neste uke, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB.

Den drepte, den skadde og den siktede var venner fra Hallingdal. De fleste stiller seg helt uforstående til det som skjedde i leiligheten i Pilestredet 70 natt til søndag.

Les også: Drapet på Bislett en gåte for politiet

Taxisjåføren hjalp

Den drepte mannen (22) ble funnet i leiligheten. Den siktede 21-åringen ble pågrepet i bakgården, blodig og bare iført en boksershorts. Tredjemann, en 22-åring, berget trolig livet da han hardt skadd fikk tak i en drosje og kom seg til legevakten.

– Han fikk god hjelp av sjåføren. I tillegg var han godt trent, sier Rohde.

Politiet vurderer varetektsfengsling av 21-åringen onsdag, men er sikre på at han ikke kan fremstilles i et fengslingsmøte.

– Vi har ikke fått snakket med noen av dem. Vi må vente til vi får beskjed om at det er medisinsk forsvarlig, sier Rohde.

Se video: Skrev «Gud» i blod (NB! Sterke bilder)

Forsettlig drap

Hun sier at politiet ser på drapet som en svært alvorlig sak. 21-åringen er foreløpig siktet for forsettlig drap, men Rohde sier at det er en helt åpen siktelse, siden de ikke nøyaktig kjenner hendelsesforløpet.

– Vi vet foreløpig ikke noe mer om motivet for drapet. Vi har tatt de nødvendige prøvene av de impliserte med tanke på alkohol og andre rusmidler, men må vente på resultatet fra Rettsmedisinsk institutt av disse prøvene, sier politiinspektøren.

Les også: Drapssiktet fortsatt ikke avhørt

Les flere nyheter

Populært