Meny

Eggen gjør comeback

Her er Nils Arne Eggen fotografert under eliteseriekampen i fotball mellom Kongsvinger og Rosenborg på Gjemselund stadion. Nå blir Eggen Orkla-trener. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nils Arne Eggen (70) gjør comeback som fotballtrener.

Eggen blir hovedtrener for 4. divisjonslaget Orkla. I kveld tok han fatt på sin første trening med laget, som holder til i Orkanger. 

Den tidligere Rosenborg-sjefen vokste selv opp i nærheten av Orklas hjemmebane.

- Resultatmålet vårt er å rykke opp én divisjon per år, sier Eggen til VG Nett.

Orkla Fotballklubb ble nummer ni i sin 4. divisjonsavdeling i Trøndelag i år. Eggen skal dele treneransvaret med Arnstein Røen.

- Del av en dugnad

- Om det blir spennende? Jeg vet hva jeg går til, vet du. Men jeg gjør dette fordi jeg har lyst. Det er en del av en dugnad. Økonomien her er like skral som nivået på A-laget, sier Eggen til VG Nett.

Nils Arne Eggen begynte sin karriere da han var 15 år gammel som forsvarspiller på Orkdal. Etterpå flyttet han til Trondheim og valgte Rosenborg som klubb. Han spilte 29 A-landskamper for Norge.

Mestvinnende

Eggen er imidlertid mest kjent som den mestvinnende norske fotballtreneren gjennom tidene. Han har trent A-landslaget, U-landslaget, Orkdal, Moss og Rosenborg. Størst suksess har han hatt med Rosenborg, som han vant serien med 14 ganger.

I mai i fjor ble Eggen hentet tilbake som trenervikar i Rosenborg etter Erik Hamréns avgang. Han førte naturligvis klubben til nok et seriegull. 16. desember 2010 ledet han RBK for siste gang. Det ble 0-2-tap for Aris i Europa-ligaen.

Populært