Meny

Hillary Clintons mor er død

Hillary Clintons mor Dorothy Howell Rodham (t.h.), her fra et valgmøte i 2007, døde tirsdag, 92 år gammel. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hillary Clintons 92 år gamle mor døde tirsdag, omgitt av sine nærmeste.

Den amerikanske utenriksministeren har avlyst planlagte besøk i London og Istanbul som følge av dødsfallet.

Ektemannen Bill Clinton skulle etter planen ha vært i Oslo tirsdag, men måtte skuffe dem som hadde betalt store beløp for å spise lunsj med ham.

Dorothy Rodham var neppe en kvinne pressen ville spandere en nekrolog på, om det ikke hadde vært for datteren Hillary.

Holdt avstand til journalistene

Den Chicago-fødte hjemmeværende husmoren var kjent for å holde seg på behørig avstand fra journalistene.

En av sine sjeldne offentlige opptredener hadde hun i 2007 i Iowa for å støtte datterens forsøk på å bli Demokratenes presidentkandidat.

Rodham vokste opp hos besteforeldrene i Los Angeles, men flyttet 14 år gammel og tok seg jobb som barnepike. I 1937 ble hun kjent med den åtte år eldre tekstilselgeren Hugh Ellsworth Rodham.

Flyttet etter datteren

Paret giftet seg i 1942 og slo seg ned i Chicago-forstaden Park Ridge. I 1947 ble datteren Hillary født, fulgte av sønnene Hugh og Tony.

Ektemannen Hugh var overbevist Republikaner, men Dorothy støttet datterens ønske om en egen karriere. I første omgang var det imidlertid Hillarys ektemann Bill Clinton som gjorde karriere som guvernør i Arkansas og senere president.

Ekteparet Rodham flyttet etter hvert til Little Rock for å være nærmere datteren og barnebarnet Chelsea. I 1993 døde Hugh. Dorthy flyttet senere etter datteren til Washington.

Les flere nyheter

Populært