Meny

Advarer mot Lotto-svindel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lotteritilsynet advarer mot falsk milliongevinst fra «Norsk Tipping».

Lotteritilsynet og Norsk Tipping har i dag gått ut med advarsler etter å ha fått flere henvendelser fra nordmenn som har fått en sms eller e-post fra avsenderen «Norsk Tipping».

Meldingen forteller at du har vunnet mange millioner kroner i et lotteri. Du blir også oppfordret til å ta kontakt med en engelsk bank for å få premien.

- Dette er forsøk på svindel, og Lotteritilsynet oppfordrer derfor folk om ikke å svare på henvendelsen, og heller ikke ta kontakt med den engelske banken, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Mette Hjelle i Lotteritilsynet til ABC Nyheter.

Les også: Nyetablere utsatt for svindelforsøk

43 millioners-bløff

Slik lyder en SMS som Norsk Tipping har fått tilgang til:

WINNING NOTIFICATION: You have won 43,706,600NOK in the 2011 Norsk Tipping lottery program please contact Barclays Bank (accountsdept@bwlthgroup.com) for your payment.your winning lucky number is:3298465 Ticket number: No/9420X2/68, Batch: 074/05/ZY369

- Vi har fått tilbakemeldinger på at den samme ordlyden går igjen i e-poster. I tillegg har vi fått tilbakemeldinger på at det finnes en versjon med norsk tekst, sier kommunikasjonsrådgiver Ina Helen Østby i Norsk Tipping.               

Facebook-siden til Norsk Tipping diskuteres svindelforsøket.

«Stakkar, var ute for at en kompis fikk en sånn melding... Det var IKKE hyggelig. Han var helt ute av seg av glede og ble så utrolig skuffet når han ringte Norsk Tipping som var minst like lei seg enda de ikke kunne noe for det!!», skriver en kvinne.

- Uakseptabelt

Det er altså ingen grunn til å juble dersom du får en sms om at du har vunnet 43 millioner kroner i et Norsk Tipping-spill.

- Vi synes at dette er uheldig. Det er uakseptabelt å bli misbrukt på denne måten, og vi oppfordrer alle som mottar meldingene om å ikke la seg lokke utpå. Det er ikke ekte, understreker Østby.

Alle  premier fra Norsk Tipping blir utbetalt direkte inn på konto til spillerne.

- Det som man blir bedt om å gjøre her, altså ta kontakt med banken, vil man ikke måtte gjøre hos oss. Vi kommuniserer heller ikke på engelsk eller via e-post. De som vinner store beløp får en telefonsamtale fra Norsk Tipping på Hamar, forteller hun.

Les også: Microsoft-svindlere har inntatt Norge

- Ekstra slu måte

Lotteritilsynet blir ofte kontaktet av personer som har fått brev eller e-post fra utenlandske lotteri. Hjelle mener dette svindelforsøket skiller seg ut.

- Norsk Tipping har et navn som er kjent for mange nordmenn, og som inngir til tillit. Dette er en ekstra slu måte å gjøre det på, som kan gjøre at noen velger å svare på meldingen, frykter Hjelle.

Foreløpig kjenner hun ikke til at noen har latt seg lure. Men hun mener det er behov for å gjenta advarslene.

- Tross mange advarsler fra oss om at man ikke skal gi fra seg sensitiv informasjon, så er det stadig noen som gjør det. 

Har du opplevd svindelforsøk?

Populært