Meny

Japansk prinsesse (9) til sykehus

Den japanske prinsessen Aiko (9), det eneste barnet til kronprins Naruhito og kronprinsesse Masako. Her i dragkamp med klassekamerater ved grunnskolen Gakushuin i Tokyo 8. oktober i år. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Aiko, den eneste datteren til kronprins Naruhito og kronprinsesse Masako av Japan, er innlagt med høy feber.
Niåringen har hatt høy feber siden helgen, opplyser keiserhuset ifølge AFP.

– Hun ble innlagt tirsdag til undersøkelser og behandling. Feber og symptomer som hoste fortsetter, sier en talskvinne for palasset.

Den japanske befolkningen reagerte med gru i mars i fjor da palasset informerte om at Aiko, keiserens barnebarn, holdt seg hjemme fra skolen på grunn av angst knyttet til den «ville adferden til noen få gutter».

Les også: Mor, far og barn på 29 kvadratmeter


Hun vendte siden tilbake til skolen i følge med moren, kronprinsesse Masako, en tidligere karrierediplomat som i stor grad har droppet sine offisielle forpliktelser de siste åtte årene på grunn av stressrelaterte psykiske lidelser.

Aikos fødsel i 2001, etter syv års ekteskap mellom Naruhito og Masako, utløste debatt om en mulig endring av lovene som regulerer den japanske tronfølgen. I dag er det kun tillatt for menn å arve tronen.


Les også: Er dette Japans søteste hund?

Krisen ble løst i September 2006 da prinsesse Kiko, kona til Naruhitos yngre bror Akishino, fødte keiserfamiliens første mannlige arving på fire tiår.

Les flere nyheter her

Populært