Meny

«Bra menn» mot voldtekt

Oslo er på topp blant hovedstedene i Norden når det gjelder voldtekter. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Vi finner oss ikke lenger i at Oslo er en by hvor kvinner ikke kan ferdes trygt i gatene», skriver gruppa Bra menn for bra damer. De ber menn engasjere seg i kampen mot voldtekt.

I en kronikk i Aftenposten og med ny Facebook-side skriver mennene at «Nå er det nok!».

– Vårt budskap er enkelt, det er universelt og det går fra oss som menn til alle andre menn: Overfall og seksuelle overgrep mot kvinner er totalt uakseptabelt. Alle kvinner har krav på respekt for sin personlige integritet.

Gruppa består av skuespiller Trond Espen Seim, advokat Karstein Egeland, IT-gründeren Shahzad Rana, politikeren Shoaib M. Sultan (Miljøpartiet De Grønne), pressemannen Arne Jensen (Norsk Redaktørforening) og Sune Eggen.

Les også: Storberget har droppet ni av tolv voldtektstiltak

De seks mennene skriver i sin kronikk at de søker engasjement hos mannlige brødre.

– Vi ønsker innspill og forslag til vår nylig opprettede Facebook-side, «Bra menn for bra damer». Hva kan du bidra med i ditt nærmiljø og blant mennesker i din krets? Hva kan andre du kjenner bidra med? Hvem og hva kan du påvirke? spør gruppa.

I en direkte appell til alle menn ber de hver enkelt mann bruke sin stemme til å vise hvilke holdninger han står for.

– Kan vi opprette en «nullvisjon» for dødsfall i trafikken, bør vi sannelig også ha en «nullvisjon» for overfallsvoldtekter, dette uten at det innføres portforbud for enten menn eller kvinner etter mørkets frembrudd. Enhver overfallsvoldtekt er én for mye. Nå er det nok, skriver gruppa.

Les også:

 Starter borgervern mot voldtektsforbrytere

 Høyre ber Storberget sette inn politireserven mot voldtekter

 Politiet tar opp kampen mot voldtektene


Les flere nyheter her

Populært