Meny

USAs østkyst fortsatt lammet av snø

Snøværet på østkysten av USA er ikke bare til besvær men også til glede, i hvert fall for de yngste. Her klatrer Decklan Corcoran på en stor snøhaug utenfor en stadion i East Rutherford New Jersey, der lagene New York Giants og Miami Dolphins skal spille fotballkamp. Foto: Mike Segar (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 13 mennesker er omkommet i snøværet som har lammet deler av USAs østkyst. 1,6 millioner husstander er fortsatt uten strøm.

Snøen begynte å lave ned i helgen, noe som er svært uvanlig i oktober nordøst i USA. Mange veier er stengt for å styre trafikken unna trær og strømledninger som har ramlet i bakken.

Flere steder har halloweendekorasjonene snødd ned og gresskar har frosset. Dermed har mange valgt å utsette feiringen.

– Det er ikke halloween, for det er fortsatt vinter, konkluderer Theo Brinkerhoff (4) som ble nødt til å ha på ullgenser under spøkelseskostymet i byen Amherst i Massachusetts.

Les også: Carol truffet av tre i snøkaoset

– Som våt sement

Snøstormen har rast fra delstaten West Virginia i sør til Maine i nord. Antall trær som har ramlet over ende, er høyere enn vanlig, siden de ikke rakk å felle bladene før uværet satte inn. Dermed ble snøen samlet opp i løvverket.

– Det var som våt sement som hadde festet seg til trær, greiner, blader og strømledninger, forteller David Graves fra energiselskapet National Grid.

Til sammen har minst 13 mennesker mistet livet i uværet. De fleste av dem har omkommet i trafikkulykker på glatte veier.

Les også: Dødelig snøstorm herjer i USA

Kjølig protest

I New York har demonstrantene fra Okkuper Wall Street-bevegelsen strevd med å holde varmen. De har slått leir i sentrum i protest mot de store økonomiske forskjellene i det amerikanske samfunnet. Men bare noen dager før snøen falt, ble strømaggregatene deres konfiskert av politiet.

Noen av demonstrantene har fått tips fra uteliggere om hvordan de kan holde ut kulda.

– De har en utrolig kunnskap om å takle kaldt vær. Så dette kommer fra folk med erfaring, fastslår demonstrant Justin Stone-Diaz.

Les flere nyheter her

Populært