Drapet på Bislett en gåte for politiet

Ambulansepersonell ved bygården der en mann ble funnet drept natt til søndag. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen.
Ambulansepersonell ved bygården der en mann ble funnet drept natt til søndag. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen.

Politiet forstår ikke hvordan halloweenfesten til kompisene i 20-årene kunne ende med en drept, en hardt skadd og en drapssiktet som også er skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har inntil mandag ettermiddag ikke latt seg gjøre å avhøre den 21 år gamle mannen som er siktet for forsettlig drap og drapsforsøk i Pilestredet i Oslo natt til søndag.

– Han ble operert mandag, og det lar seg tidligst gjøre å avhøre ham tirsdag. Heller ikke mannen som ble hardt skadd har det vært mulig å avhøre. Situasjonen for ham er veldig alvorlig, og det er mulig vi ikke får snakket med ham på flere dager ennå, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid, leder av voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til NTB.

Les også: Drapssiktet fortsatt ikke avhørt

Blodig og halvnaken

Den drepte mannen (22) ble funnet i en leilighet på Bislett etter at politiet litt før klokken halv tre natt til søndag rykket ut etter melding om husbråk med personskade.

Den siktede ble pågrepet i bakgården til leilighetsbygget, blodig og bare iført en boksershorts.

Les også: Mann knivdrept på Bislett

En 22-åring kan ha berget livet da han hardt skadd klarte å kapre en drosje slik at han kom seg til legevakten.

Politiet har bekreftet at de har funnet en kniv, men kunne mandag ikke si om det er drapsvåpenet.

Skrev GUD i blod

– Vi har ikke fått noen foreløpig obduksjonsrapport. Tekniske etterforskere holdt på i fellesområdene i bygården til langt på natt, og mandag ettermiddag gjenstår det fortsatt mye i leiligheten. Vi sitter med et stort spørsmål om hvordan dette kunne ende så galt, hvordan tre unge menn i 20-åra som kjente hverandre og deltok på samme fest, kunne ende som en død, en alvorlig skadd og en siktet, sier Metlid til NTB.

Se video: «Skrev Gud» med blod (NB! Sterke bilder)

Ved inngangspartiet i bygården ble politiet møtt med bokstavene «GUD» skrevet i blod. Ifølge VG Nett hadde det vært halloweenfest med rundt femten gjester i leiligheten tidligere på kvelden.

– Det er vanskelig å ha noen formening om hendelsesforløpet før vi får snakket med de involverte, sier Metlid.

Ifølge VG Nett var den siktede, den skadde og drapsofferet venner, og de har kjent hverandre siden de gikk på videregående skole.

Kjente hverandre

Ingen av de involverte er kjent for politiet fra før. Samtlige skal være fra Hallingdal, og to av dem fra samme bygd. To av de tre bodde i leiligheten.

Ifølge vitner var det blodsøl å se på flere steder i bygården, som ligger like ved krysset Pilestredet/Sporveisgata ved Fagerborg kirke på Bislett i Oslo.

Politiet sier at leiligheten bar preg av at drapet kan ha skjedd der.

– Et spørsmål er om rus kan ha vært en medvirkende årsak. Vi vet at det var fest i leiligheten, men vi vet ennå ikke om det ble konsumert noe annet enn alkohol, sier Metlid til NTB.

Også en fjerde person var til stede i leiligheten da politiet ankom åstedet. Han skal ha sovet da politiet tok seg inn i leiligheten og ble avhørt søndag i tillegg til andre vitner.

Les flere nyheter

Personvernpolicy