Sjømannskirkene i Spania i pengetrøbbel

Trangere jul på Sjømannskirka i år: Steinar Tislevoll ved Sjømannskirka i Albir, Spania, og hans kolleger må hoste opp mer penger selv. Foto: Leif Kverneland/Vikingposten
Trangere jul på Sjømannskirka i år: Steinar Tislevoll ved Sjømannskirka i Albir, Spania, og hans kolleger må hoste opp mer penger selv. Foto: Leif Kverneland/Vikingposten

Sjømannskirkene i Spania får stadig flere nordmenn å betjene, men for lite penger å rutte med. Nå må de kutte, melder Spaniaavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KANARIØYENE/COSTA BLANCA/COSTA DEL SOL:

I 2010 måtte Sjømannskirken redusere staben sin med åtte stillinger på grunn av dårlig økonomi, melder Spaniaavisen.

Staten betaler en tredjedel av budsjettet til Sjømannskirken. De resterende to tredjedelene må de forskjellige stasjonene ta inn selv i form av gaver, sponsorer og egenaktivitet.

Mer arbeid - like lite penger

Ifølge generalsekretær Audun Myhre har støtten fra staten vært uendret de siste ti årene, selv om arbeidsmengden har økt med 40-50 årsverk.

- Det blir stadig vanskeligere å få inn penger fra private givere. Derfor håper vi at staten vil øke sitt bidrag til jobben vi gjør blant nordmenn i utlandet, sier Audun Myhre til nrk.no.

- Må bidra mer

I april ga Myhre klart beskjed til kirkene i Spania om at de må regne med å bidra mer til fellesskapet enn andre kirker. Dette på grunn av deres store menigheter.

– Sjømannskirkene i Spania har et veldig godt driftsgrunnlag. Fremover kommer vi til å gi dem enda mer ansvar for finansieringen av egen drift. I og med at inntektene våre fra salg via telefon reduseres kraftig, må vi kompensere dette på en eller annen måte, sier Myher og konkluderer:

- Da må stasjonene som har et godt driftsgrunnlag og som er ressurssterke, være med å bidra med mer til fellesskapet. Det vil si stasjoner som sliter med å få inn penger, sier Audun Myhre til Spaniaavisen.

Personvernpolicy