Forbrukerrådet advarer mot barnesete

Det finnes fortsatt farlige barneseter på markedet, ifølge en test publisert av Forbrukerrådet. Et norsk sete kommer best ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbrukerrådet har siden 2003 publisert tester av flere hundre barneseter på sine nettsider. Testene utføres av International Consumer Research & Testing i samarbeid med den tyske bilistorganisasjonen ADAC.

Av de ni setene som er testet denne gangen, gikk norske BeSafe iZi Go helt til topps. Setet oppnår toppkarakter i frontkollisjonstest og skårer også høyt i sidekollisjonstesten. Noe av det som trekker ned er at det er funnet spor av flammehemmeren TCEP. Nivåene var så lave at det ikke hindret setet i å gå til topps i testen.

Testen avdekker også seter med alvorlige svakheter. Forbrukerrådet skriver at ett av setene oppnår katastrofale resultater i frontkollisjonstesten, slik at forbrukerne blir bedt om å holde seg langt unna setet.

Les oppdatert testinformasjon på Forbrukerrådets nettsider.

Personvernpolicy