Selvmordsangrep mot FN-kontorer i Afghanistan

Tre mennesker ble drept i et selvmordsangrep mot en bygning med FN-kontorer i den afghanske byen Kandahar mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser pressesenteret til delstatsregjeringen i Kandahar. En lastebil ble sprengt i lufta utenfor bygningen, før to av angriperne tok seg inn på eiendommen og åpnet ild mot sikkerhetsvaktene der.

Tre sivile afghanere skal ha blitt drept, mens to andre personer ble såret. En av de sårede kommer fra Nepal.

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet. En talsmann for den fundamentalistiske bevegelsen sier det var rettet mot FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), som har kontorer i bygningen som ble rammet. Også den amerikanske hjelpeorganisasjonen International Relief and Development har kontorer i bygget.

Opprørerne gikk til aksjon bare to dager etter det dødeligste angrepet mot NATOs styrker i Afghanistan siden invasjonen i 2001. Til sammen 17 mennesker ble drept i selvmordsaksjonen i Kabul lørdag. Taliban tok på seg skylden også for dette bombeangrepet.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy