Start mot nedrykk

Torgeir Børven scoret det første målet i Odd Grenlands 3-1-seier borte mot Start i eliteserien søndag. (Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix)
Torgeir Børven scoret det første målet i Odd Grenlands 3-1-seier borte mot Start i eliteserien søndag. (Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix)

Start hadde muligheten til å komme enda nærmere ny eliteseriekontrakt, men feilet og tapte 1-3 hjemme mot Odd Grenland søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik endte kampene:

Lillestrøm – Aalesund 1-1 (0-1)

Molde – Strømsgodset 2-2 (0-0)

Sarpsborg – Viking 1-1 (0-0)

Sogndal – Stabæk 0-0

Start – Odd Grenland 1-3 (0-1)

Rosenborg – Brann 1-3 *

Spilles mandag: Vålerenga – Fredrikstad.

Spilt fredag: Haugesund – Tromsø 1-1.

* = ikke ferdigspilt

Da de fleste trodde Start var fortapt på nedrykksplass i årets eliteserie, har Mons Ivar Mjeldes gutter oppnådd både gode resultater og opptredener de siste kampene. Med seier mot gjestene fra Skien kunne sørlandsklubben virkelig satt press på Fredrikstad før lagene møtes i utsatt kamp 5. november. Det skulle imidlertid ikke bli noen enkel oppgave å tukte høstens store formlag.

Hjemmelaget holdt mest på ballen og hadde tilløp til flere gode målsjanser i første omgang. Etter 20 minutter skjøt Solomon Owello en god ball mot mål, men Odd-keeper André Hansen avverget til hjørnespark. Bortelaget skapte ikke all verden, men viste seg som svært effektive da unggutten Torgeir Børven stanget inn 1-0 på corner. Målvakt Kenneth Høie burde gjort en bedre inngripen.

Fem minutter etter pause trodde mange blant hjemmepublikumet at utligningen var ett faktum. Avni Pepa ga Ole Martin Årst en god pasning fra kant, som spissveteranen så skjøt millimetere til siden for mål. I det Start jaget 1-1 som aller mest, var det Odd og Håvard Storbæk som doblet ledelsen etter timen spilt.

Les også: Molde rotet bort alle poengene mot Godset

Minutter etterpå øynet Start håp da Årst reduserte med sitt 16 eliteseriemål denne sesongen fra straffemerket. Straffen kom som følge av at Espen Børufsen ble taklet innenfor 16-meteren, en avgjørelse Odd-spillerne var svært uenig i. Med tolv minutter igjen å spille kom Årst seg til en kjempesjanse, men ballen spratt ut over sidelinjen. I sluttminuttene fikk gjestene flere kontringsmuligheter, men kampen ble endelig avgjort da Morten Fevang straffesparket inn 3-1 til Odd på overtid.

Tapet gjør at Start skal slite med å sikre ny kontrakt i eliteserien med fire poeng bak Fredrikstad, som kan øke avstanden med poeng borte mot Vålerenga mandag. Sørlendingene har tre kamper igjen å spille. Odd sikter derimot mot medaljeplass, som har spilt seg til sju seirer og en uavgjort på de åtte siste kampene.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy