Spurs overbeviste mot QPR

Rafael van der Vaart setter her inn 2-0 for Tottenham hjemme mot QPR: Spurs vant til slutt 3-1. (Foto: Scanpix)

Tottenham tok en fortjent 3-1-seier hjemme mot Queens Park Rangers i engelsk eliteserie søndag. Gareth Bale sto for to av målene.

På White Hart Lane var det ingenting å si på at Tottenham gikk ut som seiersherrer. Foruten en god periode av gjestene etter pause, var det vertene som styrte det meste. Resultatet kunne fort blitt styggere for QPR. Allerede i åpningsminuttene spilte hjemmelaget seg til en stor mulighet da Raphael van der Vaart avsluttet på mål fra ti meter. Bare en god målvakt i Paddy Kenny hindret en pangåpning for Spurs. Ikke lenge etterpå steg en umarkert Emmanuel Adebayors til værs på bakerste stolpe og stanget ballen like utenfor høyre stolpe.

Lekre mål

Så etter 20 minutter kom lynvingen Gareth Bale seg fri og banket ballen i nettet etter flott samspill av Adebayor, Van der Vaart og Aaron Lennon. Bortelaget slet tungt i første omgang, og ble stadig beleiret på egen banehalvdel. Ved litt over halvtimen spilt økte Van der Vaart til 2-0 etter å ha fått ballen i beina via en QPR-fot.

Innbytteren reduserte

Manager Neil Warnock gjorde grep i pausen i håp om å få QPR tilbake i kampen. Kontroversielle Adel Taarabt ble byttet ut til fordel for Jay Bothroyd. Engelskmannen svarte med å redusere i det 62. minutt. Scoringen kom etter at QPR for første gang i derbyoppgjøret maktet å true Tottenham offensivt. Spenningen varte imidlertid ikke lenge. Ti minutter senere la Bale på til 3-1 etter et flott skudd fra drøyt 15 meter. Adebayor var bare centimeter unna nettsus ikke mange minuttene senere. Queens Park Rangers prøvde sporadisk å hente seg inn, men det ble aldri farlig.

Reist seg etter svak start

Etter en vond sesongstart med to strake tap for begge Manchester-lagene, har Harry Redknapps menn hanket trepoengere i stort monn. Bare en uavgjort borte mot Newcastle har hindret Tottenham fra en perfekt snuoperasjon. På de siste åtte kampene har Spurs sikret seg sterke 19 poeng, og bare målforskjellen holder London-klubben bak byrival Chelsea på 3.-plass – attpåtil med én kamp mindre spilt enn sine konkurrenter i toppen.