Bill Clinton til Norge på veldedighetslunsj

Bill Clinton kommer tirsdag på en lynvisitt til Norge for å samle inn penger til sin veldedige organisasjon Clinton Global Initiative. (Foto;: Scanpix)
Bill Clinton kommer tirsdag på en lynvisitt til Norge for å samle inn penger til sin veldedige organisasjon Clinton Global Initiative. (Foto;: Scanpix)

Bill Clinton kommer tirsdag på en lynvisitt til Norge for å samle inn penger til sin veldedige organisasjon Clinton Global Initiative.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton skal holde foredrag på et lunsjseminar, hvor 40 inviterte gjester deltar, melder TV 2.

Clinton får angivelig 50.000 kroner per deltaker, halvparten av beløpet skal være betalt av arrangøren, selskapet Norsk Postkodeforening. Blant de inviterte er Oslos ordfører Fabian Stang (H).

– Det er alltid spennende med en tidligere president i verdens mektigste land og vår viktigste allierte, så jeg gleder meg til å møte ham og høre hvilke tanker han gjør seg om dagens situasjon i vår litt urolige verden, sier Stang.

Les også: - Gjør som Clinton

Også næringsminister Trond Giske (Ap) og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik er invitert.

– Han er engasjert innenfor frivillig arbeid og samarbeid mellom frivillige og næringsliv, og det er derfor næringsministeren og jeg er invitert til denne lunsjen, forklarer kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap)

Fratrukket Clintons eget honorar og kostnader knyttet til sikkerhetsopplegget får Clinton Global Dignity 2 millioner i løpet av det kortet besøket, ifølge TV 2.

Clinton var den første sittende amerikanske presidenten som besøkte Norge, da han tok turen i 1999. Han har vært i Norge flere ganger siden da.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy