Raketter rystet Israel etter angrep på Gazastripen

Israelske styrker angrep lørdag en militær islamistisk treningsleir sør på Gazastripen og drepte minst fem personer. Angrepet ble besvart med en rekke raketter. (Foto: Scanpix)
Israelske styrker angrep lørdag en militær islamistisk treningsleir sør på Gazastripen og drepte minst fem personer. Angrepet ble besvart med en rekke raketter. (Foto: Scanpix)

Israelske styrker angrep lørdag en militær islamistisk treningsleir sør på Gazastripen og drepte minst fem personer. Angrepet ble besvart med en rekke raketter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En israeler ble såret i rakettangrepene fra Gazastripen. Rakettene traff blant annet den israelske byen Ashdod, som ligger 35 kilometer fra grensen til Gazastripen.

Ifølge israelske medier har forsvarssjef Benny Gantz samlet flere høytstående tjenestemenn for å diskutere hendelsene og et mulig israelsk svar, men militæret vil ikke kommentere informasjonen. Tjenestemenn på begge sider har imidlertid bekreftet det israelske angrepet.

Les også: Rakettregn over det sørlige Israel

Abham Abu Selmiya, talsmann for Gazas beredskapstjeneste, sier at fem medlemmer av den militante og radikale gruppen Islamsk jihad, som hører til al-Quds-brigaden, ble drept. Også tre skal ha blitt kritisk såret i det som leger og tjenestemenn fra Hamas i Gaza, har omtalt som en eksplosjon. Vitner skal ha sett israelske helikoptre fly over stedet.

Treningsleiren som ble angrepet, tilhører den radikale bevegelsen og befinner seg i byen Rafah, ikke langt fra grensen til Egypt.

Les også: Kamphandlinger etter angrep på israelske busser

I Jerusalem bekrefter en talsmann for det israelske militæret at det har vært et angrep, men han vil ikke gå inn på detaljer.

Torsdag ble flere palestinske raketter skutt opp og landet dypt inne i Israel. Ingen israelere ble da såret.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy