Arsenal banket byrival Chelsea

Robin van Persie (med ryggen til) ble den store Arsenal-helten da han scoret tre mål mot Chelsea lørdag. (Foto: Scanpix)

Arsenal lå under både 0-1 og 1-2, men kom tilbake og slo Chelsea i en uforglemmelig kamp på Stamford Bridge.

Det så ut til å bli tøft for Arsenal som ved to anledninger lå under mot londonrival Chelsea, 0-1 og 1-2.

Men takket være en målkåt nederlender vant Arsenal til slutt oppgjøret med 5-3.

Robin van Persie scoret tre mål i en kamp som trolig kommer høyt på lista når man ved sesongslutt ser tilbake på de mest minneverdige oppgjørene i 2011/12-sesongen.

Chelsea tok ledelsen ved Frank Lampard før van Persie presenterte seg for første gang i kampen.

Like før pause sendte John Terry hjemmefansen til himmels etter en duell med Per Mertesacker.

Men kun fire minutter ut i andre omgang utlignet så Santos for Arsenal før Theo Walcott for første gang sendte The Gunners i føringen.

Men Joan Mata ville være med på festen og førte vertene tilbake i kampen med en flott 3-3-scoring. Men høydepunktene var langt fra ferdig selv om det sto 80 minutter på kampuret. Robin van Persie sendte igjen Arsenal foran med 4-3 med fem minutter igjen å spille. Og han avgjorde så det hele med sine tredje for dagen på overtid av kampen.

I Liverpool vant Manchester United 1-0 borte mot Everton på Goodison Park. Matchvinner ble mexicanske Javier Hernandez i et tett og jevnspilt oppgjør.

Everton var fullt på høyde med ligatitteljagende United, men var stor sett milevis unna å omsette sjansene i tellende resultat.

Nærmest utligning for Everton var Leighton Baines som banket et frispark fra vel 20 meter rett i tverrliggeren i første omgang.