Startsiden står stille og øker

Vokser stort på penger og nyheter: Espen Udland i ABC Startsiden. Foto: Thomas Vermes
Vokser stort på penger og nyheter: Espen Udland i ABC Startsiden. Foto: Thomas Vermes

Startsiden lesertall har stått stille i årets ni første måneder, mens økonomisk resultat og lesertallene for abcnyheter.no har økt formidabelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Startsiden hadde i årets ni første måneder i år 0,7 prosent færre lesere enn på samme tid i 2010. Det er Startsiden som driver nyhetsavisen du i dette øyeblikket leser,

Administrerende direktør Espen Udland har likevel oppsiktsvekkende positive tall å slå i bordet etter tre kvartaler av året:

- Med et driftsresultat på 45 prosent har vi betydelig bedre resultater enn i fjor. Dette er helt klart blant de aller beste i det norske internettmarkedet, sier han.

Daglig benyttes startsiden.no av 717.505 brukere, mot 722.384 i daglig gjennomsnitt de ni første månedene av 2010.

Internasjonal konkurranse

Udland kan fortelle at driftsresultatet så langt i år er på 49,7 millioner kroner av en omsetning på 111,2.

Med dette har resultatet som på bedriftsøkonomenes stammespråk kalles EBITDA, vokst 32 prosent fra i fjor til i år.

- På samme tidspunkt i fjor lå resultatet på 37,5 millioner, forteller Udland.

- Men trafikken går litt ned?

- Skal vi si noe om det, skyldes det økt konkurranse fra internasjonale aktører som google, facebook og youtube. Likevel har Startsiden klart seg bra, mener Udland.

- Og vi har nye satsinger klare i første kvartal 2012. Områdene vi satser på, er levende bilder og nye nisjer. Så skal vi videreutvikle produkter vi har fra før, legger han til.

Avis med stor vekst

- Men i tillegg til dette har vi ABC Nyheter, som også trekker direkte trafikk i tillegg til Startsidens tall, sier Udland.

Og der er utviklingen veldig god. ABC Nyheter har en vekst i antall lesere per dag på hele 22,5 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Nå klikker 274.559 brukere seg daglig inn på www.abcnyheter.no. Og hver av dem leser flere sider enn i fjor, oppsummerer Udland.

- Vi er stolte over den utviklingen vi har hatt i ABC Nyheter, som første gang kom ut 15. februar 2007, framholder Udland.

Les flere nyheter.

Personvernpolicy