Flere politifolk i Oslos gater i helgen

Flere politifolk i Oslos gater i helgen
Flere politifolk i Oslos gater i helgen

20 ekstra politifolk er på jobb i Oslo denne helgen. De skal patruljere områder der kvinner er ekstra utsatt for voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hittil i år er det registrert 48 overfallsvoldtekter i hovedstaden. Så sent som forrige helg skal en kvinne ha blitt voldtatt i Slottsparken.

Politiet setter inn ekstra tiltak for å bekjempe overgrepene, melder NRK. Hver helg ut julebordsesongen skal 20 ekstra politifolk ut i gatene.

– Dette er en uheldig utvikling, og vi må gjøre alt vi kan for å stoppe den. Er vi til stede, håper vi at vi skremmer bort potensielle voldtektsmenn, sier Oslos politimester Anstein Gjengedal.

Les også: Justisdepartementet vil ha Stavanger som modell

Utstedt med kart

Alle politipatruljene har fått beskjed om å være spesielt oppmerksomme i områder av byen hvor det tidligere er registrert voldtekter på nattetid. De fleste overfallsvoldtektene har funnet sted i helgene.

– Samtlige politipatruljer vil få utdelt et kart hvor de mest utsatte områdene er, altså de områdene hvor det har vært flere overfallsvoldtekter i år, sier Gjengedal.

Fakkeltog lørdag

Oslo kommune har allerede satt inn vektere, og det jobbes med å utvide nattbusstilbudet samt å bedre utebelysningen. I tillegg er det aktuelt å få bistand fra Garden til å passe på sikkerheten i Slottsparken.

Det ventes stort oppmøte i et fakkeltog mot voldtekt, som finner sted lørdag kveld. Arrangør er kvinnegruppa Ottar.

Les også: - Voldtektsbølgen roper på handling

SVs Akhtar Chaudhry vil holde appell og delta i fakkeltoget. Chaudhry er Oslo-representant og justispolitisk talsmann i SV. Han oppfordrer også menn til å gå i toget for å vise at de støtter kvinners kamp for trygt å kunne ferdes fritt i byen.

Les også:

48 overfallsvoldtekter i Oslo hittil i år

17-åring funnet naken på gata etter voldtekt i Oslo

Flere voldtekter i Oslo enn i København og Stockholm

Kvinne (21) voldtatt i slottsparken

Les flere nyheter her

Personvernpolicy