Flere politifolk i Oslos gater i helgen

Flere politifolk i Oslos gater i helgen
Flere politifolk i Oslos gater i helgen
Artikkelen fortsetter under annonsen

20 ekstra politifolk er på jobb i Oslo denne helgen. De skal patruljere områder der kvinner er ekstra utsatt for voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hittil i år er det registrert 48 overfallsvoldtekter i hovedstaden. Så sent som forrige helg skal en kvinne ha blitt voldtatt i Slottsparken.

Politiet setter inn ekstra tiltak for å bekjempe overgrepene, melder NRK. Hver helg ut julebordsesongen skal 20 ekstra politifolk ut i gatene.

– Dette er en uheldig utvikling, og vi må gjøre alt vi kan for å stoppe den. Er vi til stede, håper vi at vi skremmer bort potensielle voldtektsmenn, sier Oslos politimester Anstein Gjengedal.

Les også: Justisdepartementet vil ha Stavanger som modell

Utstedt med kart

Alle politipatruljene har fått beskjed om å være spesielt oppmerksomme i områder av byen hvor det tidligere er registrert voldtekter på nattetid. De fleste overfallsvoldtektene har funnet sted i helgene.

– Samtlige politipatruljer vil få utdelt et kart hvor de mest utsatte områdene er, altså de områdene hvor det har vært flere overfallsvoldtekter i år, sier Gjengedal.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fakkeltog lørdag

Oslo kommune har allerede satt inn vektere, og det jobbes med å utvide nattbusstilbudet samt å bedre utebelysningen. I tillegg er det aktuelt å få bistand fra Garden til å passe på sikkerheten i Slottsparken.

Det ventes stort oppmøte i et fakkeltog mot voldtekt, som finner sted lørdag kveld. Arrangør er kvinnegruppa Ottar.

Les også: - Voldtektsbølgen roper på handling

SVs Akhtar Chaudhry vil holde appell og delta i fakkeltoget. Chaudhry er Oslo-representant og justispolitisk talsmann i SV. Han oppfordrer også menn til å gå i toget for å vise at de støtter kvinners kamp for trygt å kunne ferdes fritt i byen.

Les også:

48 overfallsvoldtekter i Oslo hittil i år

17-åring funnet naken på gata etter voldtekt i Oslo

Flere voldtekter i Oslo enn i København og Stockholm

Kvinne (21) voldtatt i slottsparken

Les flere nyheter her