Konspirasjonsteoretiker til 22. juli-kommisjonen:

- Israel bak Behring Breivik

- En skuespiller, forslår en britisk konspirasjonsteoretiker om bildene av Anders Behring Breivik i Regjeringskvartalet minutter før bomben smeller 22. juli. Foto: ABC Nyheter
- En skuespiller, forslår en britisk konspirasjonsteoretiker om bildene av Anders Behring Breivik i Regjeringskvartalet minutter før bomben smeller 22. juli. Foto: ABC Nyheter

Israel står bak terroranslaget mot Norge. Det er et av innspillene til 22. juli-kommisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av Storbritannias mest kjente konspirasjonsteoretikere lanserer nå sin meget alternative versjon av terrorangrepene 22. juli.

Til 22. juli-kommisjonen skriver akademikeren Nicholas Kollerstrom at han tror Israel (med støtte fra USA) står bak angrepet på Norge.

Vi setter pris på alle henvendelser, og tar dem til orientering i vårt arbeid, sier en diplomatisk kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv, som ikke vil karakterisere enkeltinnspill.

På spørsmål om de får mange henvendelser som baserer seg på teorier og konspirasjoner om at andre, eller flere enn Anders Behring Breivik, står bak ugjerningene 22. juli, svarer hun:

– Nei, vi har ikke registrert mange slike henvendelser. Etterforskningen av terrorangrepet ligger imidlertid utenfor vårt mandat, som går ut på å kartlegge og vurdere myndighetenes og samfunnets evne til å avdekke, beskytte seg mot og håndtere konsekvensen av terror.

Britiske Nicholas Kollerstrom, som står bak Israel-teorien, er utdannet historiker og vitenskapsfilosof, men er også en kjent astronom.

Han ble kastet ut at «University College London» i 2008 etter at han året før offentlig hadde benektet gasskamrene i dødsleiren Auschwitz og gitt uttrykk for at fremtidens skolebarn heller burde lære om de lukseriøse svømmebassengene i konsentrasjonsleiren.

Les også: Student laget dataspill om Utøya

64-åringen er også uortodoks ved at han ikke tilhører den ytterste høyre fløy politisk, men selv hevder å være medlem av miljøpartiet De grønne i Storbritannia.

Fabrikerte terrorhendelser

Kollerstrom skriver til de norske granskerne at angrepet på Regjeringskvartalet og Utøya hvor 77 mennesker ble drept, er en fabrikert terrorhendelse.

Han mener for øvrig også at det samme kan sies om «9/11» 2001 i USA (nesten 3.000 omkomne), og bombeangrepene i London 7. juli 2005 (56 drepte, inkludert fire selvmordsbombere).

I sitt vidløftige resonnement spredd over seks sider trekker Kollerstrom blant annet frem et høyre-zionistisk angrep (mot «King David Hotel» i Jerusalem i 1946) som også fant sted 22. juli. Han mener det indikerer hvem som egentlig står bak.

Mannen mener USA lenge har ønsket å lære Norge en lekse, blant annet på grunn av støtten til Palestina og manglende terrorberedskap.

Les også: Politiet vil finne Breiviks spillvenner

Avsløringen av at pensjonerte norske politimenn var leid inn som sikkerhetseksperter for den amerikanske ambassaden, er også en del av hans tankespinn. Kollerstrom mener også at det kan være et nytt «Stay behind»-nettverk som står bak ugjerningene - en referanse til et nettverk som myndighetene i en rekke NATO-land - også Norge - bygget opp etter andre verdenskrig.

Utkledd skuespiller

Uten å føre noen beviser påstår han også at bombekrateret utenfor Høyblokka i Regjeringskvartalet er laget i ettertid, at en enkel gjødselbombe umulig kan ha påført all skade i Oslo sentrum, og at de bildene som ABC Nyheter avslørte i ettertid er fabrikerte og egentlig viser en annen enn den siktede Anders Behring Breivik.

«Mitt forslag er at bildene viser den skuespilleren som spilte rollen som 'enslig drapsmann' i terrorøvelsen samme dag», skriver han.

Les også: Hvorfor slår ingen alarm?

Han mener også norsk politi har ødelagt bevis ved sin sprengning av ubrukt gjødsel og kjemikalier funnet på Behring Breiviks gård.

«Dere står overfor forrædere, med andre ord personer som ikke er lojale mot Norge», formaner 64-åringen som avslutter med å tilby seg å komme til Oslo for å svare på spørsmål fra kommisjonen.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy