Ingen bombe funnet i Bodø

Bombetrussel mot Trekanten kjøpesenter. Foto: Anders Vanderloock (Scanpix)
Bombetrussel mot Trekanten kjøpesenter. Foto: Anders Vanderloock (Scanpix)

Det ble ikke funnet noen bombe under et grovsøk i det evakuerte varehuset i Bodø fredag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Salten sperret av et stort område rundt kjøpesenteret Trekanten etter at en bombetrussel ble funnet av en av de ansatte ved senteret fredag morgen.

Bombegruppen med eksperter fra Oslo fant ikke noe mistenkelig under grovsøket, men kjøpesenteret vil fortsatt holdes stengt. Området rundt blir åpnet fredag ettermiddag, opplyser politiet i Salten.

– Det ble ikke funnet noe i grovsøket som indikerer at det er en bombe i området. Nå skal de gå ekstra nøye gjennom selve senteret, opplyser Tove Kaspersen ved Salten politidistrikt til NTB.

Alle ansatte evakuert

De ansatte ved senteret ble evakuert etter trusselen og får ikke dra tilbake til jobb før tidligst klokken 18.00. Noen av dem samlet seg i Nordlandshallen, trolig i håp om å få med seg bilene sine hjem. Politiet opplyser at alle som har kjøretøy i kjelleren på kjøpesenteret eller i området rundt nå kan hente disse.

På tross av bombetrusselen forsøkte enkelte personer å ta seg forbi politiets sperringer og inn i kjøpesenteret tidligere fredag.

– Folk prøvde å ta seg inn gjennom sperringene. Det resulterte i at vi måtte styrke vaktholdet med mannskaper fra Sivilforsvaret, sier Kaspersen.

Klokken 11

Arket med bombetrusselen ble funnet i en handlevogn på Trekanten kjøpesenter. Senterleder Even Storhaug sier til NRK at det sto «There's a bomb in the building» og «11.00 kaboom!» på lappen. Politiet utelukker ikke at trusselen er lagt til 11 på kvelden, ikke formiddagen.

– Vi kan ikke utelukke denne muligheten. Vi må sørge for at publikum er trygge, sa politiadvokat Øyvind Rengård til NTB.

A4-arket med pålimte bokstaver ble funnet ved en av inngangene til senteret. Det betyr at politiet kan få hjelp av overvåkingskameraer i saken.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy