Mor dømt til fengsel for mishandling av sønner

En 38 år gammel kvinne fra Stavanger-distriktet er dømt til fengsel i ett år og tre måneder for årelang mishandling av sine to sønner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dommen fra Stavanger tingrett er kvinnen funnet skyldig i mishandling etter familievoldsbestemmelsen i straffeloven, skriver Stavanger Aftenblad.

Hun er dømt for grov mishandling av sin eldste sønn, mens mishandlingen av den yngste ikke ble funnet å være av grov art.

Kvinnen skal ha utsatt sin eldste sønn for mishandling i minst ti år fra han var fem år gammel. Hun ble dømt for å ha utsatt gutten for slag med knyttneve, bestikk, hans egne skolebøker og fjernkontroller. Han har flere ganger fått glass, mobiltelefoner og andre gjenstander kastet etter seg.

Moren har spyttet på ham, sparket, kløpet og bitt ham, revet ham i ørene og dyttet ham ned en trapp, ifølge dommen. Ved en anledning holdt hun guttens hode nede i toalettskålen mens hun skylte ned.

Den yngste sønnen skal hun ifølge dommen ha mishandlet i sju år fra han var tre år gammel. Mishandlingen har vært mye av det samme som den eldste sønnen ble utsatt for, men ikke like hyppig og grov.

Kvinnen har langt på vei erkjent mishandlingen, men ikke de groveste tilfellene. Hun har ikke lenger omsorgen for guttene.

Seks måneder av straffen ble gjort betinget med en prøvetid på tre år. Hun ble også dømt til å betale oppreisning på 70.000 kroner til den eldste sønnen og 50.000 kroner til den yngste.

Les flere nyheter

Personvernpolicy