Høyvann nærmer seg sentrum av Bangkok

Redningsmannskaper pumper flomvann ut av en bygning nær det kongelige slottet i Thailands hovedstad Bangkok. Byen har til vanlig rundt 12 millioner innbyggere, men mange av dem har flyktet fra flomvannet, og veiene rundt Bangkok var fredag fulle av mennesker som forsøkte å komme seg unna. Høyvann i havet kunne gjøre krisen som skyldes styrtregn enda verre. Foto: REUTERS / Damir Sagolj / SCANPIX
Redningsmannskaper pumper flomvann ut av en bygning nær det kongelige slottet i Thailands hovedstad Bangkok. Byen har til vanlig rundt 12 millioner innbyggere, men mange av dem har flyktet fra flomvannet, og veiene rundt Bangkok var fredag fulle av mennesker som forsøkte å komme seg unna. Høyvann i havet kunne gjøre krisen som skyldes styrtregn enda verre. Foto: REUTERS / Damir Sagolj / SCANPIX

Tidevann og regn får vannstanden til å stige stadig mer i områdene rundt Bangkok. Masseflukten fra den thailandske hovedstaden fortsetter å skape kaos på veiene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byen, der det til vanlig bor 12 millioner mennesker, var fredag truet på to fronter. I tillegg til de store nedbørsmengdene, frykter mange at høyvannet i havet som er vanlig på denne tiden av året, skal gjøre flomkrisen enda verre.

Likevel stiger håpet om at dikene rundt Bangkok skal stå imot det voldsomme presset. Vann fra elva Chao Praya, som renner gjennom byen og blant annet passerer kongefamiliens residens, har foreløpig rent inn i få av sentrumsstrøkene i byen.

Les også: Hit vil ikke turistene reise lenger

– Chao Praya gikk over sine bredder og skapte flom i noen områder, men vannstanden sank igjen ganske raskt, sa en talsmann for bymyndighetene fredag. Tidevannet steg heller ikke så mye som mange hadde fryktet.

Til nå er 377 mennesker meldt omkommet i oversvømmelsene i Thailand. Landets ferske statsminister Yingluck Shinawatra vurderer forslag om å grave kanaler gjennom de østlige delene av Bangkok for å lede vannmassene bort.

Les også: Krokodillealarm i Bangkok

Les flere nyheter

Personvernpolicy