Henning Berg har fått fyken

Henning Berg (42) er sparket som trener i Lillestrøm. LSK-styret besluttet dette på et møte onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henning Stille Berg
Født: 1. september 1969.


Klubber som trener: Lyn Oslo (2005-08), Lillestrøm (2008-11).

Klubber som aktiv: KFUM Oslo (1988), Vålerenga (1988-91), Lillestrøm (1992), Blackburn (1992-97 og 2000-03), Manchester U. (1997-2000), Rangers (2003-04).

100 landskamper og ni mål. Aktuell: Fikk torsdag sparken som LSK-trener.

Torsdag kom bekreftelsen mange medier de siste dagene mer eller mindre har bekreftet på forhånd.

Henning Bergs dager på Åråsen er talte.

Lillestrøm Sportsklubb har bare tatt ett poeng på de åtte siste kampene i eliteserien og Berg har i lang tid vært presset i sjefsstolen på Romerike..

Magnus Powell og Petter Belsvik overtar ansvaret sesongen ut, og de to ledet også torsdagens LSK-trening. Berg og styreleder Per Mathisen satt samtidig på en pressekonferanse i klubblokalene.

– Onsdag vedtok et enstemmig styre i LSK å avslutte arbeidsavtalen med Henning Berg. Vi er litt uenige om veien videre. Det gjelder sportslige resultater som har svingt litt og hvordan klubben profileres, sa Mathisen.

– Vi har hatt noen oppturer og selvfølgelig noen nedturer. Det er sikkert også noe jeg kunne gjort annerledes. Jeg er uenig i begrunnelsen fra styret, men godtar avgjørelsen, sa Berg.

Se intervjuet med Henning Berg her

Selv om Berg nå ikke lenger er trener i LSK ser han for seg et videre liv som fotballtrener.

– I tiden som kommer får jeg kanskje tid til å besøke noen klubber og skaffe meg litt faglig påfyll. Det vil utvikle meg både som trener og som menneske, sier Berg.

Investor Per Berg er villig til å skyte inn nye millioner av kroner. Men for å gjøre det krevde han langt på vei Bergs avgang.

– Han har ikke hatt noen avgjørende innvirkning på dette, sa styreleder Mathisen.

Solgte stjerner

Bergs resultater har ikke vært bra de siste månedene. Men i løpet av sommeren ble Anthony Ujah og Nosa Emanuel Igiebor solgt. De to rakk å score 21 mål denne sesongen før de forlot klubben.

Kaptein Frode Kippe sa til TV2 før den offisielle bekreftelsen om Bergs avskjedigelse kom at den tidligere utenlandsproffen har gjort mye bra for klubben.

- Henning har bidratt med mye den tiden han har vært her. Unge spillere har fått sjansen og LSK har også i perioden solgt flere spillere som har gitt penger til klubben, det er også viktig å ta med seg. At styret har landet på denne beslutningen er nok en helhetsvurdering fra deres side, sa Kippe til kanalen.

Berg er den andre treneren i eliteserien som erstattes denne sesongen. Knut Tørum (Start) sa opp stillingen i juni og inn kom Mons Ivar Mjelde.

Berg kom til Lillestrøm i 2008 etter å ha gjort det godt med Lyn. Han spilte 100 landskamper for Norge (1992-2004). LSK møter Aalesund hjemme søndag.

Kanarifuglene ligger på 12. plass i Eliteserien og har på 27 spilte kamper sanket 32 poeng.


Les flere nyheter

Personvernpolicy