Sony og Ericsson skiller lag

Sony Ericssons logo på en smarttelefon i en mobiltelefonforretning i Tokyo. Illustrasjonsfoto: Scanpix/Reuters.
Sony Ericssons logo på en smarttelefon i en mobiltelefonforretning i Tokyo. Illustrasjonsfoto: Scanpix/Reuters.

Samarbeidet mellom svenske Ericsson og elektronikkjempen Sony er over. Japanerne kjøper Ericssons halvdel av mobilselskapet Sony Ericsson for 1,05 milliarder euro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjøpesummen tilsvarer 9,5 milliarder svenske kroner. Salget skal gjennomføres i slutten av januar og må godkjennes av konkurransemyndighetene, opplyser Ericsson. Dersom salget går som planlagt, blir Sony Ericsson et av Sonys datterselskaper.

Selskapet Sony Ericsson fylte nylig ti år. I andre kvartal hadde selskapet bare 1,7 prosent av det globale mobilmarkedet, ifølge analyseselskapet Gartner. For fem år siden var andelen på 9 prosent. Resultatet for tredje kvartal, som nylig ble offentliggjort, var likevel bedre enn analytikerne hadde ventet. Mens salget falt kraftig i Europa og Nord-Amerika, solgte Sony Ericsson flere mobiltelefoner i Asia.

Les flere nyheter

Personvernpolicy