Trailer stanset med 560 kilo hasj i Larvik

Hittil i år har Tollvesenet beslaglagt 1,5 tonn hasj, fire ganger så mye som i hele 2010. Nylig ble norgeshistoriens største hasjbeslag gjort i Larvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tollerne sto klare da et utenlandskregistrert vogntog ankom med danskebåten fra Hirtshals klokka 2 natt til søndag sist helg. I bagasjen hadde den nederlandske trailersjåføren 560 kilo hasj, opplyser Tollvesenet.

– Det var på bakgrunn av sjåførens oppførsel og avvik i papirene at dette vogntoget ble plukket ut for kontroll, sier kontorsjef Audun Rønningen ved Tollvesenet i Larvik til NRK.

Nederlenderen, som er i 40-årene, er varetektsfengslet for fire uker, hvorav to i full isolasjon. Narkotikaen han hadde med seg, har ifølge Tollvesenet en antatt gateverdi på 75 millioner kroner.

I løpet av årets tre første kvartaler har Tollvesenet beslaglagt 830 kilo hasj og marihuana. Med beslagene i oktober er tallet doblet.

– Dette er ny rekord. Vi har 1.500 kilo hittil i år, og bare i oktober alene har vi tatt nesten 800 kilo, sier toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse.

I hele fjor beslagla tollerne i Norge til sammenligning 363 kilo hasj.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy