Politiet tror Breivik kan ha vært i en fantasiverden

Anders Behring Breivik skal selv ha avvist i avhør at han var i en fantasiverden under massakren på Utøya, men politiet utelukker ikke at det kan ha vært en glidende overgang mellom fantasi og virkelighet. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Anders Behring Breivik skal selv ha avvist i avhør at han var i en fantasiverden under massakren på Utøya, men politiet utelukker ikke at det kan ha vært en glidende overgang mellom fantasi og virkelighet. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Politiet utelukker ikke at voldelige dataspill kan ha hensatt Anders Behring Breivik i en fantasiverden under massakren på Utøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– At han er kjent med dataspill og at han har brukt mye tid på dataspill, er det ingen tvil om, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til TV2. Han viser til at anslaget mot AUFs sommerleir på Utøya har likhetstrekk med mange voldelige dataspill.

– Vi holder mulighetene åpne for at det kan ha vært en glidende overgang mellom fantasi og virkelighet, sier Kraby.

Breivik skal selv ha avvist i avhør at han var i en fantasiverden på Utøya.

– Han forklarer at han ikke var det, altså at han kan skille klart mellom dataspill og det han utførte på Utøya. På den annen side bruker han ord og uttrykk som man kjenner igjen fra dataspillene, sier Breiviks forsvarer Geir Lippestad.

Les også: – Breivik ikke alene om kvinnehat

Les flere nyheter her

Personvernpolicy