- Hore ble plutselig et esel

Mann i Zimbabwe tatt på fersken med det han trodde var «en 20 dollar dyr hore», men som for alle andre fremsto som et vaskeekte esel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En domstol i Zimbabwe har trolig fått høre en av de merkeligste forklaringer fra en tiltalt i en rettssak noensinne.

Sist søndag ble 28 år gamle Sunday Mojo fra byen Mandava i Zvishavane arrestert av politet for å ha hatt sex med et esel, noe som i og for seg er sjelden kost for lovens lange arm.

– Det var en hore tidligere

Men forklaringen til den tiltalte sendte nærmest sjokkbølger gjennom rettslokalet. Mojo påsto nemlig hardnakket at eselet tidligere på kvelden hadde vært en hore han hadde kjøpt på byen.

Jeg hadde kjøpt en prostituert på nattklubben Down Town, og jeg aner ikke hvorfor hun plutselig ble forvandlet til et esel. Jeg ble først klar over at det faktisk var et esel da politiet arresterte meg, sa Mojo som videre tilføyde at han nå faktisk hadde blitt blitt forelsket i det firbeinte dyret.

Det skriver blant annet newzimbabwe.com.

Ifølge Mojo skal han ha betalt 20 amerikanske dollar for «kvinnen» han senere på natten hadde nedlagt i sin egen bakgård.

Da han ble tatt på fersken rundt klokken fire på natten, lå eselet på bakken festet til et tre ved hjelp av et tau rundt nakken.

Både prostitusjon og dyresex er ulovlig i Zimbabwe. Mojo er tiltalt for «bestialitet». Dommeren i saken krevde også at 28-åringen skulle bli undersøkt av to psykiatere.

– Dyr lider ikke

Så sent som i mars i år skapte Dyreetisk Råd i Danmark sterke reaksjoner da formannen i rådet offentlig gikk ut og sa at dyr som blir utsatt for seksuelle handling utført av mennesker, neppe tar noe skade av det.

– Jeg kjenner en svineprodusent som to ganger har tatt en ansatt i å «gjøre det» med en purke. Det kan man mene er ganske ulekkert, men purken har formodentlig ikke lidd. For dyret er det neppe noen stor forskjell fra en inseminering, sa Peter Sandøe, som også er professor ved Københavns Universitet, ifølge Berlingske Tidende.

Det danske folk sa tydelig fra om hva de mente om disse uttalelsene.

«Dette er ydmykende overfor de dyrene som blir utsatt for svineriet. Det bringer skam over Danmark. Det er ikke fett at vårt land skal ha rykte på seg som dyreknullere», skrev en debattant på nettsidene til den danske avisen Ekstrabladet.dk.

Peter Sandøe mente videre at et forbud mot å ha sex med dyr har lite for seg av flere grunner.

Det er ingenting som tyder på at det blir mindre dyresex selv om det forbys, sa han.

I Norge ble dyresex forbudt med den nye Dyrevelferdsloven, som trådte i kraft i 2010.

Mer dyresex enn folk tror

Ifølge en undersøkelse blant 650 veterinærer utført i 2006, forekommer dyresex langt oftere enn hva man tror.

– Hver femte veterinær har enten konstatert seksuelt misbruk hos en av sine dyrepasienter, eller mistenkt det sterkt. Omfanget av seksualmisbruk av dyr er langt større enn vi hadde grunn til å tro i utgangspunktet, sa Live Kleveland i Dyrevernalliansen til NTB den gang.

Hun sa at dyresex først og fremst har berørt landbruksdyr som kuer, griser, sauer og lignende, men også familiedyr som hund og katt, samt sportsdyr som hest.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy