Torp vil leke seg i 2. divisjon

Carl-Erik Torp mener det vil være «dans på roser» å spille 2. divisjon. Det er enkelte av trenerne i divisjonen langt fra enige i. Foto: Scanpix
Carl-Erik Torp mener det vil være «dans på roser» å spille 2. divisjon. Det er enkelte av trenerne i divisjonen langt fra enige i. Foto: Scanpix

2. divisjonstrenerne Arne Erlandsen (Ull/Kisa) og Brede Halvorsen (Notodden) mener Carl-Erik Torp kanskje undervurderer hva som kreves for å spille på det nivået.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Brann-spiller Carl-Erik Torp fikk operert inn en hjertestarter etter hjertestansen på Fosshaugane for en måned siden, fikk han beskjed om at karrieren som toppspiller var over.

Men nå lefler Torp med tanken om å komme tilbake på banen. Han håper i fremtiden å kunne «kose seg» i 2. divisjon - en divisjon NFF har lagt innunder paraplyen «Toppfotball» i sine statutter.

«Beklager, men nå må jeg spasere litt»

På direkte spørsmål fra Dagbladet svarer den tidligere Brann-spilleren følgende når han han blir spurt om hvordan han ser på fremtiden:

– Å leke litt i 2. divisjon og spille futsal. Hvis jeg føler at noe er risikofylt, vil jeg ikke gjøre det. Men jeg kommer absolutt til å være aktiv resten av livet. Hvis jeg kan spille i en klubb der jeg kan si «nå må jeg gå litt i fem minutter» når jeg blir ordentlig sliten, uten at det er krise, er det noe jeg ønsker. Det er slike ting jeg ikke kunne tillatt meg å gjøre i Brann. «Beklager, men nå må jeg spasere ti minutter rundt i midtsirkelen her» hadde ikke gått.

– Må noen divisjoner lavere

Det får minst to av trenerprofilene i norsk 2. divisjon; Brede Halvorsen (Notodden) og Arne Erlandsen (Ull/Kisa), til å sperre opp øynene.

Arne Erlandsen vet ikke helt om han skal tro på at Carl-Erik Torp mener det er Ok å hvile seg i ti minutter i 2. divisjon. Foto: ScanpixArne Erlandsen vet ikke helt om han skal tro på at Carl-Erik Torp mener det er Ok å hvile seg i ti minutter i 2. divisjon. Foto: Scanpix

De mener Torp ikke helt kan ha fått med seg hva som kreves for å henge med i 2. divisjon.

– Jeg hadde aldri kunnet si til en spiller på et lag i 2. divisjon at «det er helt OK at du tar deg en hvil i fem minutter». Du må nok noen divisjoner lavere for å kunne innvilge deg noe slikt i løpet av en kamp, sier Brede Halvorsen, som først trodde det var en spøk da ABC Nyheter ba om en kommentar til saken.

Halvorsen har hatt stor suksess med telemarkslaget Notoddden i år, et lag som vant sin avdeling soleklart. Flere runder før slutt var de klare for neste års 1. divisjon. Blåtrøyene endte til slutt hele 24 poeng foran neste lag på tabellen, Vard Haugesund.

– Uaktuelt

Heller ikke den tidligere topptreneren Arne Erlandsen ville brukt Torp dersom han hadde bedt å å kunne «ta seg fem» når det måtte falle ham for godt.

– Det er ikke aktuelt for en spiller på et slikt nivå å kunne spasere ti minutter rundt i midtsirkelen uten å bidra. Nå har jo Torp kanskje spilt i 2. divisjon selv tidligere og kjenner forholdene der, men det kan tyde på at det har vært en utvikling siden han spilte der hvis han fremdeles mener dette.

Erlandsen mener man bare kan se på årets 1. divisjon for å se at nivået i divisjonen under langtfra er dårlig.

– Flere av de lagene som rykket opp i fjor har gjort det meget skarpt i årest Adeccoliga, sier Erlandsen til ABC Nyheter.

Ull/Kisa-treneren legger imidlertid til at han tar Carl-Erik Torps uttalelser med en klype salt og ser ikke bort i fra at Brann-spilleren har ment noe annet enn det som Dagbladet skriver.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy