Kvinne døde i Verdal fengsel – medfanger reagerer

En kvinne i slutten av 60-årene ble funnet død i sengen sin i Verdal fengsel mandag. Fengselsledelsen sier dødsfallet var naturlig, men medfanger mener dødsfallet skyldes omsorgssvikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble funnet klokken 16.15 av en fengselsbetjent, melder NRK.

Ledelsen i fengselet og politiet beskriver dødsfallet som naturlig, men de andre innsatte i fengselet er ikke helt enige.

– Blant oss innsatte snakkes det mye om at vi synes dette dreier seg om omsorgssvikt, sier en medfange NRK har vært i kontakt med.

Fengselsleder Per Kristian Aune sier at når slike hendelser skjer, reagerer de innsatte naturlig nok med fortvilelse, og at det da er lett å la det gå utover ledelsen i fengselet.

– Nå har jo vi vært i kontakt med helsetjenesten i denne saken, og vi har både lege og sykepleier som vi forholder oss til. Utover det har jeg ingen kommentar til det den innsatte sier i denne saken, sier Aune.

Medfangen karakteriserer helsetilstanden kvinnen som svært dårlig.

– Hun hadde vanskeligheter med å gå og slet med KOLS og var også dement. Vi merket at det tok veldig lang tid da hun skulle gå fra brakken sin til matsalen, og hun husket ikke engang hvorfor hun var her, sier den innsatte.

– Vi innsatte synes det er svært uakseptabelt at folk som er i så dårlig stand i det hele tatt skal bli satt i et fengsel. Når de ikke er soningsdyktige burde de heller blitt satt på et pleiehjem eller et sykehus, sier den innsatte.


Les flere nyheter her

Personvernpolicy