Dette skal være Gaddafis testamente

TIL SKUE: Folk flokker til for å se Muammar Gaddafis lik i Misrata. Foto: Reuters.
TIL SKUE: Folk flokker til for å se Muammar Gaddafis lik i Misrata. Foto: Reuters.

Muammar Gaddafis testamente skal være offentliggjort på den avdøde eks-diktatorens hjemmeside.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dokumentet skal ha blitt overlevert tre av Gaddafis nærmeste slektninger. En ble drept, den andre ble arrestert og den tredje klarte å rømme fra kampene i Sirte, skriver BBC.

Det angivelige testamentet er publisert på arabisk på Gaddafis hjemmeside Seven Day News, og blir i dag gjengitt på engelsk av flere nettsteder.

«Skal dø som muslim»

«Jeg, Muammar bin Mohammad bin Abdussalam bin Humayd bin Abu Manyar bin Humayd bin Nayil al Fuhsi Gaddafi, sverger at det ikke er noen annen Gud enn Allah, og at Mohammad er Guds profet. Fred over ham. Jeg lover at jeg skal dø som en muslim», heter det i testamentet, ifølge blant andre Indiatvnews.com.

Se også: Ny Gaddafi-video publisert

Les også: Familien krever Gaddafis levninger

Ifølge det angivelige testamentet ønsker Gaddafi å bli begravet i fødebyen Sirte, samme by han ble drept i sist torsdag.

«Hvis jeg blir drept, ønsker jeg å bli gravlagt i tråd med muslimske skikker, i klærne jeg hadde på meg da jeg døde, at min kropp forblir uvasket, i gravlunden i Sirte ved siden av min familie og slektninger.»

Ifølge muslimsk tradisjon skal liket begraves så raskt som mulig, helst før solnedgang samme dag, men kroppen til den forhatte dikatoren ligger fortsatt på utstilling i et kjølelager i Misrata.

Det nasjonale overgangsrådet NTC sier de forsøker å ordne et hemmelig gravsted for å unngå at graven blir et valfartssted for hans tilhengere.

«Kjennetegn på plikt og ære»

I det påståtte testamentet skriver Gaddafi at han ønsker at familien hans, særlig kvinner og barn, skal behandles godt etter hans død. Videre oppfordres støttespillerne til å fortsette kampen mot det som omtales som «enhver fremmed aggresjon».

Testamentet hevder også at Gaddafi fikk mange tilbud om å overgi seg, men at han valgte å ta konfrontasjonen som et «kjennetegn på plikt og ære».

Les også: Lik fyller gatene i Gaddafis fødeby

Les også: – Ingen skal skjære i Gaddafis kropp

«Selv om vi ikke vinner med en gang, så viderebringer vi en leksjon til framtidige generasjoner om at det å beskytte nasjonen er en ære, mens det å selge seg ut er et forræderi som historien vil huske for alltid, til tross for andres forsøk på å fortelle dere noe annet.»

Libya ble søndag erklært et fritt land av lederne som har overtatt makten i landet.

Les flere nyheter

Personvernpolicy