Norske boliger er verdt 3.600 milliarder kroner

Norske boliger er verdt 3.600 milliarder kroner
Norske boliger er verdt 3.600 milliarder kroner

Norske boliger har til sammen en antatt markedsverdi på 3.567 milliarder kroner, ifølge en ny beregning fra SSB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvparten av verdien ligger i eneboliger, mens 20 prosent er boliger tilknyttet borettslag og 30 prosent ligger i selveide rekkehus og blokkleiligheter, ifølge Statistisk sentralbyrå. Tallene gjelder for 2009.

Tidligere har SSBs formuesstatistikk ikke hatt opplysninger om boligenes reelle verdier, bare om ligningsverdien. Dette er blitt ansett som en svakhet, og derfor har SSB utviklet en ny modell for beregning.

Modellen bygger på boligomsetninger i perioden 2004– 2010 og beregner gjennomsnittlig kvadratmeterpris for boliger, avhengig av størrelse, alder og beliggenhet.

Ligningsverdien av norske boliger var ved utgangen av 2009 var 669 milliarder kroner.

Oslo er fylket med høyest boligformue, med en beregnet verdi på 635 milliarder kroner etter den nye modellen. Hovedstaden skiller seg ut fra andre fylker ved at en stor del av boligformuen er borettslagsleiligheter.

Les også: Slik styler du boligen før du selger

I 2009 ble denne typen boliger verdsatt til 307 milliarder kroner i markedsverdi, eller 48 prosent av den samlede boligformuen i byen. I de fleste andre fylker er det verdien av eneboliger som utgjør den største andelen av boligformuen. I Aust-Agder utgjør for eksempel eneboliger hele 76 prosent av den beregnede boligformuen i fylket.

Les også:

Tror boliglånsrenten skal ned til 2,5%

Elendighetsindeksen til himmels

- Dessverre er moroa over for denne gangen i boligmarkedet

- Bolig er et godt alternativ i lavrentemarkedet

Les flere nyheter

Personvernpolicy