Strømsgodset slo Rosenborg

Strømsgodsets Mohammed Abu mot John Chibuike på Marienlyst stadion søndag kveld. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.

Strømsgodset slo Rosenborg 3-1 i søndagens senkamp i eliteserien fotball.

Samtidig som trønderne ikke grep muligheten til å klatre opp til 2. plass, lot ikke drammenserne sjansen til komme inn i medaljekampen igjen gå fra seg.

– Gullet er kjørt for lenge siden, erkjente Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin.

Ronny Deilas unge mannskap er nå bare tre poeng bak 3.-plassen, og de fikk en sårt tiltrengt seier etter en fattig poenghøst.

Rosenborg gikk på sitt femte nederlag på fremmed gress og må nå konsentrere seg om sølvmedaljene.

Tidligere Rosenborg-spiller Øyvind Storflor (31) satte inn Strømsgodset første mål i det 4. minutt etter en flott overgang hvor Muhamed Keita var tilrettelegger

Storflor ble spilt fri og fra 7-8 meter banket han ballen hardt forbi Daniel Örlund i Rosenborg-målet.

– En viktig scoring i en viktig kamp, sa Storflor.

Håp

Rett før pausen presset Godset-angriper Ola Kamara Rosenborg-forsvarer Alejandro Lago til å sette ballen i eget nett til enorm jubel for hjemmepublikummet.

Jim Larsen skapte nytt håp da han reduserte i det 67. minutt med sin sjette seriescoring etter et hjørnespark.

Godsets toppscorer Ola Kamara feide derimot all tvil til side da 11 minutter senere alene med Örlund banket inn sin niende fulltreffer for sesongen etter en kontring fra hjemmelaget.

– Vi kan slå hvem som helst om vi er på det nivået vi er i dag. Vi ha to seirer til for å bli blant de seks beste. Det blir kanskje får tøft å ta medalje, sa Godsets trener Ronny Deila.

To annullerte mål

Drammenserne kunne både ledet med mange flere mål før hvilen, men hadde ikke marginene på sin side.

Etter 17 minutter trodde Alfred Sankoh han hadde doblet ledelsen med et hodestøt på bakre stolpe, men dommer Espen Berntsen annullerte nettkjenningen til de fleste tilskuernes forbauselse og ergrelse.

Mens Godset-spillerne jublet satte Rosenborg ballen raskt i gang og skapte en god sjanse som hjemmelaget så vidt fikk avverget.

Åtte minutter før pause satte Ola Kamara ballen i nettmaskene, men Espen Berntsen annullerte målet for offside.

I tillegg skapte vertene flere gode muligheter, men RBK-målvakt Daniel Örlund vartet opp med flere strålende redninger.

Til å ha laget flest mål på fremmed gress denne sesongen, skapte trønderne usedvanlig lite i Drammen.– Vi er må fokusere mer på å prestere på et høyere nivå. Vi varierer for mye. Vi må bli mer voksne, sa Rosenborg-trener Jan Jönsson.

Eliteserien fotball menn søndag, 27. runde (18.00):

Brann – Sarpsborg 1-0, Odd Grenland – Haugesund 1-0, Tromsø – Sogndal 0-0, Viking – Lillestrøm 2-0.