Moa hindret Neuer rekord

Mohammed Abdellaoue scoret på gjerrige Bayern München søndag. (Foto: AFP / SCANPIX)

Bayern München-keeper Manuel Neuer jaktet rekorden for flest minutter uten baklengsmål i Bundesliga, men ble stoppet av Mohammed Abdellaoue i 1-2-tapet for Hannover.

I 770 minutter hadde Neuer holdt buret rent da Hannover fikk straffe etter 22 minutters spill søndag. Bayern-kaptein Philipp Lahm sendte Steve Cherundolo i bakken, og som vanlig var Moa sikker fra straffemerket. Nordmannen la ballen kontrollert ned i Neuers høyre hjørne til 1-0.

Neuer hadde før kampen sluppet inn bare ett mål på sesongens første ni oppgjør. Han manglet 114 minutter på å slå tidligere Schalke-keeper Timo Hildebrands Bundesliga-rekord.

Boateng så rødt

Fem minutter etter scoringen var det ampert på banen, og Bayerns Jérome Boateng ble het i toppen. Han klappet til en Hannover-spiller i halsen og ble vist ut. Mot ti mann kunne vertene presse på, og fem minutter etter sidebytte økte Christian Pander ledelsen. Forsvarsspilleren hamret ballen via Luis Gustavo og forbi en utspilt Neuer.

– Det har vært mye mot oss nå. Utvisningen av Boateng var ikke korrekt. I dag fortjente vi poeng. Jeg var mer fornøyd med laget mitt i dag enn i enkelte 7-0- eller 5-0-seire, uttalte Bayern-trener Jupp Heynckes etter kampen.

I det 63. minutt ble også Hannover-kaptein Cherundolo utvist etter å ha fått to gule kort. Da ble det tungt for Hannover å holde på ledelsen. Innbytter David Alaba reduserte sju minutter før slutt og skapte nytt håp i Bayern-leiren.

Tett i teten

Gjestene presset knallhardt mot slutten, men manglet de berømte centimeterne når ett poeng skulle sikres. Bastian Schweinsteiger hamret et skudd i stolpen like før slutt, men Hannover fikk klarert. Like etter var Neuer ustø, men vertenes Konstantin Rausch maktet ikke å score for åpent mål, og kampen endte 2-1.

– Slik det ble mot slutten, var vi heldige som fikk tre poeng. Men når man ser på hvordan vi spilte i første omgang, var det ikke ufortjent, mente Hannovers Jan Schlaudraff.

Bayern München leder fortsatt serien med 22 poeng på 10 kamper. Tre poeng bak følger Borussia Dortmund, mens Schalke og Moas Hannover har 18 poeng.

Schalke avanserte etter en sterk 1-0-seier borte mot Leverkusen søndag. Jefferson Farfan scoret kampens eneste mål etter 82 minutter.